skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Først og sist  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Først & sist Sist oppdatert 09:23
KOLOFON
Publikum i NRK-studio? Send en epost til
---
Epost til redaksjonen:
---
Prosjektsjef for Radio- og Nett-underholdning
---
Vaktsjef og nettredaktør Underholdning:
 
Først & sist 8.september kl.21.25

Fire gjester og to kryp

Fredag hadde Fredrik Skavlan med seg fredsprisvinneren i 2004 Wangari Maathai, skuespiller Aksel Hennie, den svenske overlegen David Eberhard og zoolog Petter Jordan med to hårete edderkopper.

Publisert 08.09.2006 16:25. Oppdatert 13.09.2006 10:53.

Uredd dame

Wangari Maathai vant i 2004 fredsprisen for sitt arbeid for en bærekraftig utviklig i Kenya, og for demokrati- og fredsarbeid.

Hun har flere ganger blitt arrestert for sitt engasjement, og fikk kuppanklager rettet mot seg da hun og Koigi wa Wamwere åpent kritiserte Moi-regimet.

Nå har hun blitt visemiljøvernminister i den nye demokratiske regjeringen som overtok etter Moi, og fortsetter sitt arbeid blant de fattige.

Ung Hamlet

Axel Hennie er snart premiéreklar som Hamlet på Oslo Nye, og kom til studio for å snakke om den prestisjetunge rollen. Hennie er bare 30, men har allerede rukket å markere seg som skuespiller, regissør og manusforfatter.

Petter og edderkoppene

Mannen med de hårete krypene er Petter Jordan. Han er Cand.Scient og edderkoppekspert ved De Naturhistoriske samlinger ved Bergen museum.
Han har tidligere vært ansvarlig for utstillingen "Opplev edderkoppene", og er ekspert på mellom-amerikanske edderkopparter.

Panikksyndrom

Siste gjest var David Eberhard, overlege i psykiatri og sjef for Stockholms läns psykiatriske akuttmottak. Han har nylig utgitt boken "I trygghetsnarkomanernas land - Sverige og det nationella paniksyndromet" om den svenske statens snillisme.

Siste saker:

 
PROGRAMLEDER
Fredrik skavlan bannerliste høyre
SKRIV TIL OSS
Send oss gjerne en epost med ris og ros, saker du vil ta opp, kommentarer til programmet eller annet du har på hjertet.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no