skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Først og sist  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Først & sist Sist oppdatert 09:23
KOLOFON
Publikum i NRK-studio? Send en epost til
---
Epost til redaksjonen:
---
Prosjektsjef for Radio- og Nett-underholdning
---
Vaktsjef og nettredaktør Underholdning:
 
Først & sist 17. mars:

Franz Ferdinand til Skavlan

Mens drapet på den opprinnelige Franz Ferdinand var med på å utløse Første verdenskrig, har riffene til dagens Franz Ferdinand erobret verden. Og fredag kom de til Skavlan.

Publisert 16.03.2006 12:56. Oppdatert 24.03.2006 13:48.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Leif Gjerstad

Glasgow-bandet slo ned som en bombe da de i 2004 albumdebuterte med ”Franz Ferdinand”. Deres energiske og til tider aggresive rock med dansevennlige rytmer og sterke melodier forente både anmeldere og platekjøpere i et felles hyllestkor. Og da året var over kunne Alexander Kapranos og hans tre bandkolleger både glede seg over flere priser og et par millioner solgte plater.

Kjapp oppfølger

I stedet for å hvile på laurbærene, fortet bandet seg inn i studio og spilte i fjor inn oppfølgeren ”You Could Have It So Much Better”. Med et ønske fra bandet om å lage noe som var både bedre og annerledes.

- Tanken var å lage noe dypere med større kompleksitet, samtidig som det fremdeles skulle være pop og lett å lytte til. Vi ville lage en helt annen plate enn den første, forklarte bandet da plata kom ut i fjor høst.

Bedre - eller dårligere?

At plata var ganske ulik debuten var de fleste enige om. Derimot var det større uenighet om ”You Could Have It So Much Better” faktisk var bedre eller dårligere enn debuten.

Mens noen har hyllet dens kompleksitet som et kunstnerisk framskritt, mener andre at de kunstneriske ambisjonene har gått utover melodiene. Platekjøpernes dom så langt har også vært mer lunken enn ved debuten, men da de nylig annonserte konsert på Rockefeller i Oslo ble den utsolgt på et blunk. Og til sommeren blir de hovedattraksjon på flere store festivaler, heriblant Roskilde.


Siste saker:

 
PROGRAMLEDER
Fredrik skavlan bannerliste høyre
SKRIV TIL OSS
Send oss gjerne en epost med ris og ros, saker du vil ta opp, kommentarer til programmet eller annet du har på hjertet.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no