skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Først og sist  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Først & sist Sist oppdatert 09:23
KOLOFON
Publikum i NRK-studio? Send en epost til
---
Epost til redaksjonen:
---
Prosjektsjef for Radio- og Nett-underholdning
---
Vaktsjef og nettredaktør Underholdning:
 
Først & sist, fredag 10. mars:

Dumdum hos Skavlan

De topper singellista med ”Enhjørning” og mandag slipper de sitt nye album ”Gravitasjon”, det første på åtte år. Dumdum Boys er endelig tilbake – og hos Skavlan fredag! Dit kommer også showaktuelle Harald Rønneberg, Yngvar Numme og hans sønn Thomas.

Publisert 08.03.2006 13:40. Oppdatert 10.03.2006 10:21.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Leif Gjerstad

Med all respekt for alle andre der ute, Dumdum Boys er trolig det viktigste rockbandet Norge har fostret. Helt siden de tråkket barneskoa som pønkere i Wannskrækk, har de hatt et sikkert grep på rock-Norge.

De tre første albumene deres ble belønnet med Spellemannspris (og tre strake har ingen andre rockere klart!), samtidig som de solgte godt og foret oss med nye allsangsklassikere. Og ikke minst: underveis, som en av ”de fire store”, ga de norsk rock en ny språklig identitet og stolthet som har inspirert unge rockere siden.

Lang pause

Dumdum Boys er tilbake - og i april starter Kjartan & Co sin nye turné. (Foto: Scanpix)
Men de siste årene har det vært rolig på Dumdum-fronten. Etter debuten med ”Blodig alvor na na na na na” i 1988 har de gitt ut ytterligere seks studioalbum med nytt stoff – men med den siste plata, ”Totem”, så langt tilbake som i 1998.

Lenge så det ut som det kunne bli bandets siste plate, og så seint som i fjor høst, mens de var i studio, het det offisielt at de bare ville teste ut om de faktisk hadde stoff til en ny plate. Nå innrømmer Kjartan Kristiansen og bassist Aslak Dørum at de ble sikre i saken i april i fjor.

- Da gikk vi inn i studio for å spille inn en låt, men allerede den første dagen ga tre låter. Og før uka var over hadde vi spilt inn elleve. Da skjønte vi hvilken vei det bar, men for ikke å male oss opp i et hjørne holdt vi det for oss selv. Det er bedre at vi legger press på oss selv, enn at andre gjør det, forteller Kjartan.

Innspillingen ble altså fullført i fjor høst, og nå foreligger resultatet "Gravitasjon". Og i kveld gjester Dumdum Boys Skavlan!

Numme og Rønneberg

Så glade ble Harald og Thomas, da pappa Yngvar sa ja til å bli med på scenen! (Foto: Scanpix)
Foruten Dumdum kommer også Harald Rønneberg og Thomas Numme til Først & sist i kveld. Duoen har de siste årene etablert seg som et av Norges aller mest populære show/programlederpar, ikke minst med "Senkveld".

Dermed har Thomas Numme kommet ut av skyggen av sin kjente Dizzie-far Yngvar Numme. Og nå er tida moden for at Thomas og Harald inviterer med Numme sr. på scenen.

Og så glad ble pappa Yngvar Numme da han ble spurt om å være med. (Foto: Scanpix)
- Egentlig har jeg stått på scenen med ham en gang før. Da var jeg tre år og fikk en statistrolle i en film som het "Tut og kjør". Men bortsett fra denne opptredenen har jeg unngått å settes i sammenheng med pappa. Nå står jeg imidlertid trygt på egne bein og har skapt mitt eget. Da er det bare moro å gå på scenen med pappa, har Thomas uttalt til Adresseavisen.

Trioens scenedebut "En kveld med Thomas & Harald... og Yngvar" finner sted i Olavshallen i Trondheim, men aller først møter du dem hos Skavlan i kveld.

Siste saker:
Bakgrunn: DumDum Boys (10.06.2005)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM DUMDUM BOYS

 
PROGRAMLEDER
Fredrik skavlan bannerliste høyre
SKRIV TIL OSS
Send oss gjerne en epost med ris og ros, saker du vil ta opp, kommentarer til programmet eller annet du har på hjertet.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no