skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Først og sist  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Først & sist Sist oppdatert 09:23
KOLOFON
Publikum i NRK-studio? Send en epost til
---
Epost til redaksjonen:
---
Prosjektsjef for Radio- og Nett-underholdning
---
Vaktsjef og nettredaktør Underholdning:
 
Først & sist, fredag 3. mars:

Popstjerne til Borettslaget?

Skal Marit Larsen og Märta Tikkanen flytte til Tertitten, eller syns driftsleder Narvestad at unge popdamer og finske forfattere er tvilsomt pakk som han ikke ønsker i sitt borettslag?

Publisert 01.03.2006 11:04. Oppdatert 03.03.2006 10:32.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Leif Gjerstad

Svaret får du fredag, når Robert Stoltenberg, Marit Larsen og Märta Tikkanen gjester Skavlan.


Tilbake til Tertitten

Lørdag kan vi møte Narvestad & Co i Borettslaget på NRK1, men allerede i kveld kan du treffe Robert Stoltenberg på tv. (Foto: Scanpix)
Da Robert Stoltenberg i 2002 inviterte seerne til Tertitten borettslag, ble det en av vår tids største seersuksesser. Nitidige driftsleder Narvestad syns nok det ble vel mye av det gode, og har derfor holdt portene til borettslaget stengt de tre siste årene.

Men nå har Stoltenberg overtalt Narvestad til å slippe seerne inn igjen, til åtte nye episoder med og om beboerne i Borettslaget.

- At Borettslaget ble så populært er fantastisk, men gammel suksess kan jo ikke forhindre en ny runde. Dessuten ligger det jo litt tilbake i tid, samtidig som det ikke er så lenge siden at serien er blitt helt glemt. Så jeg tror det blir et hyggelig gjensyn, sier Robert før Skavlan-besøket fredag. Og han lover seerne gjensyn med alle de gamle beboerne, pluss et par nyinnflyttede.

- Borettslaget er de figurene, så det ville bli helt galt å fjerne noen. Da ville det garantert vært noen som savnet sin favoritt, påpeker kveldens gjest.

Livet etter M2M

Etter fire år vekk fra rampelyset, dukker Marit Larsen opp til overflaten igjen med albumet "Under the Surface". I kveld gjester hun Skavlan (Foto: Scanpix)
Også Marit Larsen har vært ute av rampelyset en stund, etter at popduoen M2M raknet for fire år siden.

Men i likhet med eks-partner Marion Ravn (som kom med soloplate i fjor) er nå 22-årige Marit tilbake for fullt. Singelen hennes ”Don’t Save Me” har herjet listene og radioene de siste ukene, og forventningene er derfor store når hun nå slipper soloalbumet, ”Under The Surface”.

- Det var en hektisk tenåringstid med M2M, så da jeg kom hjem til Norge igjen følte jeg et behov for å bremse og leve et helt vanlig liv. Jeg flyttet inn på pikeværelset på Lørenskog igjen og spilte bare for å kose meg, men da jeg fikk egen leilighet i Oslo våknet en ny kreativ bølge i meg. Jeg ble rastløs, og skjønte at jeg ville gjøre noe med musikken. Og da jeg først bestemte meg for et år siden har det gått ganske fort. Nå gir jeg alt jeg har igjen, hevder Marit.
Og i kveld får hun tid både til å snakke med Fredrik og framføre noe fra sin nye plate.

Åpen forfatter

Märta Tikkanen skrev seg inn i litteraturhistorien på 1970-tallet. Nå er hun aktuell med en ny bok. (Foto: Scanpix)
Kveldens tredje gjest er Piirkas landsmanninne Märta Tikkanen. Hun er en av Nordens viktigste forfatterstemmer, og hennes bøker "Menn kan ikke voldtas" (1975) og "Århundrets kjærlighetssaga" (1978) trykkes stadig i nye opplag. Den førstnevnte boken har solgt mer enn en halv million eksemplarerer og er oversatt til mer enn 20 språk.

Nå gir hun ut boka "To", om sitt turbulente kjærlighetsforhold og samliv med Henrik Tikkanen, en av Finnlands mest anerkjente forfattere og avistegnere.
Märta snakker intenst åpent og ærlig ektemannens gode og de dårlige sider og de turbulente 20 årene de tilbragte sammen.

Få kan sette så presise ord på den umulige kjærligheten som henne, og i kveld får du treffe henne hos Skavlan.


Men Marit og Märta: pass dere for Narvestad!Siste saker:

 
PROGRAMLEDER
Fredrik skavlan bannerliste høyre
SKRIV TIL OSS
Send oss gjerne en epost med ris og ros, saker du vil ta opp, kommentarer til programmet eller annet du har på hjertet.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no