skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Først og sist  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Først & sist Sist oppdatert 09:23
KOLOFON
Publikum i NRK-studio? Send en epost til
---
Epost til redaksjonen:
---
Prosjektsjef for Radio- og Nett-underholdning
---
Vaktsjef og nettredaktør Underholdning:
 
Først & sist, fredag 24.02:

Gitarkamerater hos Skavlan

10. mars legger Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes, Espen Lind og Askil Holm ut på turné, hvor de skal spille ”alle låtene vi ikke får spilt på nachspiel”. Fredag byr de på vorspiel i Først & Sist, med dinosaurforsker Jørn Harald Hurum og NRKs Steinar Sagen som andre deltakere.

Publisert 23.02.2006 14:19. Oppdatert 24.02.2006 13:37.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Leif Gjerstad

"De nye gitarkameratene", som de gjerne blir kalt, scenedebuterte sammen på en event tidlig i fjor høst.

Det var deres felles manager Jan Fredrik Karlsen som tok initiativet til den ene opptredenen, men gutta trivdes så godt sammen at det kjapt ble ordnet med enda en fellesopptreden. Og nå legger altså firkløveret ut på turné.

Løs jakke

Kurt Nilsen kommer til Skavlan. (Foto: Scanpix)
- Poenget er at vi sitter på scenen sammen hele tiden - vi spiller ikke hver for oss, har Kurt Nilsen uttalt og understreker samtidig overfor VG at konseptet innebærer mindre steder og «løs jakke».

- Men ikke så løs at vi ikke tar det på alvor. Det skal være intimt og fint, på små steder. Vi skal være en gjeng kompiser som setter oss ned for å ha det gøy, sier han.

Overskuddsprosjekt

Askil Holm kommer også til Skavlan (Foto: Scanpix)
Askil Holm mener også at turneen blir som en liten ”frisone” fra det de ellers driver med til daglig. Og peker på at mens Alejandro kom med album i fjor og Askil selv kommer med en om få uker, så er både Kurt Nilsen og Espen Lind i startfasen med sine neste plater.

- Denne turneen blir et overskuddsprosjekt. Det er deilig å få en pust i bakken fra hva vi vanligvis driver med. Kanskje det kan trigge en ny giv i det vi holder på med hver for oss, sier Holm til VG.

Sammen på plate

Enda en som kommer til Skavlan er Espen Lind. (Foto: NRK)
Sammen med Kurt og Espen har Askil dessuten jobbet sammen med Alejandro på sistnevntes debutplate i fjor, da de hjalp til på et kutt.

- Det var stort og denne turneen er noe veldig stort for meg, fordi de er så proffe og har holdt på mye lengre enn meg. Det er stort for en 18-åring, men litt skummelt også, har Idol-stjernen «Ali» uttalt til Fædrelandsvennen.

Alejandro Fuentes kommer også - og snart drar de alle fire ut på turné. (Foto: Scanpix)
Turneen med de fire starter i Drammen (10.3) og fortsetter i Oslo (11.3), Trondheim (18.3), Tromsø (25.3) og Bergen (1.4) før de setter punktum i Stavanger (8.4).
Men aller først altså hos Skavlan, fredag 24. februar.


Fortid, nåtid og fremtid

Jørn Harald Hurum har tatt fortida meg seg inn i nuet, som dinosaurforsker ved Naturhistorisk museum (Foto: Scanpix)
Mens det musikalske firkløveret er en nyskaping i norsk musikk, er Jørn Harald Hurum ekspert på fortida. Eller rettere sagt fossiler og dinosaurer. Til daglig jobber han som førsteamanuensis ved Naturhistorisk museum, og til Skavlan kommer han for å snakke om fuglenes opprinnelse, og hvordan verden ville blitt om alle fugler ble utryddet.

For Steinar kommer fremtiden bakfra, etter at han har gjestet Skavlan (Foto: NRK)
I kveld kan du også møte NRKs Steinar Sagen, som er aktuell med dramaserien "Fremtiden kommer bakfra". Historien hander om en travel mann som opplever en ulykke og blir produsent og hovedrolleinnehaver i en motivasjonsfilm for whiplashofre.

Siste saker:

 
PROGRAMLEDER
Fredrik skavlan bannerliste høyre
SKRIV TIL OSS
Send oss gjerne en epost med ris og ros, saker du vil ta opp, kommentarer til programmet eller annet du har på hjertet.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no