skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Først og sist  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Først & sist Sist oppdatert 09:23
KOLOFON
Publikum i NRK-studio? Send en epost til
---
Epost til redaksjonen:
---
Prosjektsjef for Radio- og Nett-underholdning
---
Vaktsjef og nettredaktør Underholdning:
 
Først & Sist fredag 20. januar:

Se Darkness i studio

Justin Hawkins i aksjon på scenen, Fredag kommer han til Skavlan. (Foto: Scanpix)
Justin Hawkins i aksjon på scenen, Fredag kommer han til Skavlan. (Foto: Scanpix)
Mens The Darkness lever av og for høyenergisk rock, lever Carl Honoré for å senke turtallet i livet. Det begge har til felles, er at de sammen med Alex Rosén og Kjell Magne Bondevik gjester Fredrik i kveld!

Publisert 19.01.2006 14:20. Oppdatert 20.01.2006 11:06.
Av Leif Gjerstad

Darkness ble det store overraskelsesnavnet innenfor internasjonal rock, da deres retro-inspirerte hardrock og tok dem fra intet og rett til topps med debutalbumet ”Permission to Land” verden over.

Retro og glam

For mens kritikerne var delt i to (noen elsket deres uhøytidelige holdning og sikre melodiøse sans, andre hørte mest 70- og 80-tallsklisjeer av den politisk ukorrekte typen), så mange fans lyset i Darkness høyenergiske og fengende musikk.

Oppfølgeren ”One Way Ticket To Hell…And Back” kom i fjor høst, og ble ikke særlig bedre mottatt av kritikerne enn debuten. Og foreløpig har ikke norske platekjøpere trykket den til brystet i samme grad som forrige gang, med en 29. plass på VG-lista som besteplassering så langt. Kanskje det endrer seg med en eksplosiv opptreden hos Skavlan fredag.
Les også The Darkness refser pressen

Lev langsomt

Lev langsomt! Oppfordrer Carl Honoré, og slapper av i stolen. (Foto: Bazar forlag)
Til Først & Sist kommer også Carl Honoré, som har fått en internasjonal storselger med sin bok "Slow - Lev livet langsomt".

Den kanadiske forfatteren begynte å arbeide med boka "Slow - Lev livet langsomt", etter å ha latt seg begeistre av barneboka "Ett minutts godnatthistorier". Tanken på å kunne gjøre unna sengelektyren for sønnen på ett minutt eller to var besnærende først, men ved ettertanke ble han skremt.

Hva er egentlig konsekvensen av at vi lever i 100 hele tiden? Vi jobber raskere, lager mat raskere, leser raskere og ukebladene forsøker til og med å lære oss og elske raskt og effektivt.'

Carl Honoré mener ikke at vi skal gi opp vår moderne livsstil og flytte på landet med katt og kaniner, men han snakker om viktigheten av skifte gir i blant. I Først & sist snakker han om hvordan lage små og praktiske friminutt i en hektisk hverdag.

Går Berserk

Alex Rosén og hans mannskap på Berserk gjør flere strandhogg i sin pågående tv-serie. I kveld havner Alex hos Fredrik Skavlan (Foto: NRK)
Da Alex Rosén dukket opp i tv-ruta på 1990-tallet, var det definitivt ikke som en laidback, leve-langsomt-type. Tvertimot kom han som en hvirvelvind som fløy høyt og lavt og lagde uro og støy på sin vei.

I disse dager går Alex Berserk i NRK1, om enn kun i dokumentarisk forstand. For i tv-serien "Berserk til Valhall" framstår Alex og hans kaptein Jarle Andhøy som "vår tids nye oppdagere", med strandhogg både i Russland, Sverige og England. Og i kveld altså også hos Fredrik Skavlan.

Fra NHO til F&S

Kveldens siste gjest blir Kjell Magne Bondevik, som torsdag deltok på et lukket NHO-seminar.
Ifølge Dagsavisen innrømmet han der at han også etter friskmeldingen i 1998 har hatt det han kaller «psykiske svingninger».

– Jeg har ikke hatt lik psykisk styrke kontinuerlig siden 1998. Min psykiske helse har svingt, og mer for meg enn de fleste andre. Men jeg vet mye om symptomene nå, og hva jeg må gjøre for å unngå å bli syk igjen. Men verken jeg eller noen andre har noen garanti, sa Bondevik til Dagsavisen.

Utdypingen kom etter at han hadde holdt et svært personlig innlegg under et seminar for Attføringsbedriftene i NHO på Gardermoen torsdag.

Vil du være publikum

For mer info om hvordan du kan få plass blant publikum til diverse NRK-programmer, se Bli publikum i NRK-studio

LENKER
Siste saker:

 
PROGRAMLEDER
Fredrik skavlan bannerliste høyre
SKRIV TIL OSS
Send oss gjerne en epost med ris og ros, saker du vil ta opp, kommentarer til programmet eller annet du har på hjertet.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no