skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Først og sist  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Først & sist Sist oppdatert 09:23
KOLOFON
Publikum i NRK-studio? Send en epost til
---
Epost til redaksjonen:
---
Prosjektsjef for Radio- og Nett-underholdning
---
Vaktsjef og nettredaktør Underholdning:
 
Først & sist 23. september:

Når bandittene blir kjendiser

Hvordan kan maskerte "banditter" som NOKAS-raneren David Toska (bildet) oppnå kjendis-popularitet? Det var et av temaene i fredagens Først & sist. Vi får også møte Timbuktu og SVs langhårede Hallgeir Langeland.

Publisert 23.09.2005 15:43.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Geir Evensen

Først var han bare kjent som maskert raner og en av de ansvarlige for at en politimann ble drept under NOKAS-innbruddet i Stavanger.

Ranere med kjendisstatus

Men etter at saken kom opp for retten, og mediene begynte å gjøre intervjuer med David Toska i lusekofte, har han og de andre ranssiktede blitt menneskeliggjort og etter hvert fått en slags kjendisstatus. Hvordan kan en slik forvandlig oppstå? Redaktør i Aftenposten, Harald Stanghelle, og Oslos politidirektør Ingelin Killengreen kom til Fredrik Skavland for å diskutere dette temaet.

Trenger vi tusenlappen?

Tusenlappen: Bør denne fjernes?
Vil et kontantfritt samfunn gjøre livet surt for David Toska og andre ransforbrytere? Rasmus Woxholt er leder i Næringslivets Sikkerhetsorganisasjon. Han hevder at samfunnet ikke har noe bruk for tusenlappene, og at denne seddelen kun tjener til å gjøre organisert og økonomisk kriminalitet enklere å slippe unna med.

- Tusenlappene utgjør 60 prosent av verdien til kontantene våre, men vi ser dem nesten aldri. Om vi fjerner dem, fjerner vi også en del av grunnlaget for vinningsforbrytelser, sa Woxholt i et mediautspill for en måneds tid siden.

Klar for makeover: Hallgeir Langeland

Makeover for SVs langhåra hippie

Hallgeir Langeland er kjent som "SVs langhåra hippie". I forbindelse med at partiet har havnet i regjeringsposisjon, har SV funnet ut at det er på tide han klipper seg. Som en 50-årsgave river de derfor i en full "makeover" til ham. I Først & sist fikk Langeland møte en stylist som fortalte litt om hva han bør gjøre med håret sitt.

Ukas musikalske innslag var Timbuktu. Den svenske hiphop'eren, som egentlig heter Jason Diakité, har flere radiohit'er bak seg, nå for tiden hører vi ofte "Alla vil till himmelen".

Siste saker:

 
PROGRAMLEDER
Fredrik skavlan bannerliste høyre
SKRIV TIL OSS
Send oss gjerne en epost med ris og ros, saker du vil ta opp, kommentarer til programmet eller annet du har på hjertet.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no