skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Først og sist  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Først & sist Sist oppdatert 09:23
KOLOFON
Publikum i NRK-studio? Send en epost til
---
Epost til redaksjonen:
---
Prosjektsjef for Radio- og Nett-underholdning
---
Vaktsjef og nettredaktør Underholdning:
 
Først & sist 25. februar:

Bublé & Brown hos Skavlan

Det blir både dameblad og crooning i fredagens Først & Sist. To av Skavlans gjester er den amerikanske damebladguruen Helen Gurley Brown og den kanadiske artisten Michael Bublé.

Publisert 24.02.2005 13:41. Oppdatert 11.03.2005 14:11.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Leif Gjerstad

Om du ikke kjenner til Helen Gurley Brown, så har du sikkert hørt om damebladet Cosmopolitan. Mandag lanseres den norske utgaven av bladet, og nå fredag kan du møte bladets internasjonale sjefredaktør Helen Gurley Brown i Først & Sist.

Ms Cosmopolitan

I bladverdenen er 83-årige Brown en legende, og dama som skal ha hovedæren for at Cosmopolitan i dag er verdens ledende dameblad med egne utgaver i 54 land. Nå også med Norge på kartet.

Norge-utgaven kommer 40 år etter at Brown – som i 1962 skrev bestselgerboka ”Sex and the Single Girl” - fikk ansvaret for det den gang døende bladet i New York. Kontrakten lød på ett år, med løfte om jobb annet sted i forlaget dersom hun skjøttet jobben godt.

Men hun skjøttet jobben så bra at det ikke ble noen annen jobb i forlaget! Hennes snuoperasjon hadde nemlig vært så vellykket at bladet fikk nytt liv med henne som redaktør, en stilling hun beholdt i over 30 år. Og i dag selger amerikanske Cosmopolitan 1,5 millioner av hvert nummer i løssalg – foruten at det altså ut med egne lokale utgaver i 54 land.

Ung crooner med fersk suksess

Mens Brown defintivt er en veteran, er den kanadiske crooneren Michael Bublé for nygebynner å regne. Men en framgangsrik sådan. 28-åringens debutalbum (som kom i 2003) har til nå solgt nærmere fire millioner eksemplarer og gjort ham til superstjerne i hjemlandet og mange andre land.

Da debutalbumet kom, ble han gjerne sammenliknet med gamle legender som Frank Sinatra og Dean Martin. Sikkert ikke uten grunn, for også på sitt nye album ”It’s Time” gyver han løs på låter som Sinatra tidligere har gjort kjent. På hans nye album finner vi også croonerversjoner av låter med blant andre Ray Charles, Beatles, Nelly Furtado, Otis Redding og James Taylor.

Og en liten smakebit av noe av dette får vi ganske sikkert hos Skavlan fredag.

Siste saker:

 
PROGRAMLEDER
Fredrik skavlan bannerliste høyre
SKRIV TIL OSS
Send oss gjerne en epost med ris og ros, saker du vil ta opp, kommentarer til programmet eller annet du har på hjertet.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no