skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Først og sist  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Først & sist Sist oppdatert 09:23
KOLOFON
Publikum i NRK-studio? Send en epost til
---
Epost til redaksjonen:
---
Prosjektsjef for Radio- og Nett-underholdning
---
Vaktsjef og nettredaktør Underholdning:
 
Først & sist 11. februar:

Kjus: En mann av få ord

Ukas gjester var blant andre Lasse Kjus og Fedon Lindberg. Dessuten fikk vi vite mer om den underlige sykdommen som kalles Tourettes syndrom.

Publisert 11.02.2005 10:05. Oppdatert 18.02.2005 11:04.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:

Av Geir Evensen, Marianne Torp og Linn Sandberg Skarstein

En av verdens desidert beste og mestvinnende alpinister. Det kan man si om Lasse Kjus uten å ta munnen for full. Han har vært i toppen i en årrekke, vunnet både OL- og VM-gull og ble verdenscupvinner i 98/99-sesongen.

Hjelp Fredrik

Denne fredagen var Lasse på plass i studio hos Fredrik Skavlan, rett fra knall og fall i Italia. "Kjusern" er en mann av få ord, så Skavlan kunne trenge litt hjelp fra seerne - mange hadde sendte inn forslag til hvordan han kan få Kjus i tale.

Merkelig sykdom

Pelle Sandstrak har fått diagnosen Tourettes syndrom, og reiser verden rundt med foredraget Mr. Tourette & I. Han forteller om hvordan han lever med denne litt merkelige sykdommen som kommer til uttrykk i ukontrollerbare tics og ufrivillig banning. Kjente kunstnere med Tourettes syndrom er Mozart og Odd Nerdrum.

Til krig mot sukker

Fedon Lindberg går krig mot sukkerforbruket vårt i sin nye bok Sukkerbiten. Her snakker han om det skjulte sukkeret i næringsmidler vi tror er sunne, som i yoghurt, frokostblandinger og barnemat. Han forteller også om hvor uvillige mange matprodusenter er til å avsløre hvor mye sukker produktene deres inneholder og hva sukkeret faktisk gjør med kroppen oss.

Performance-kunst

Kate Pendry er performance-kunstner, og aktuell med sin forestilling "An Evening with Johnny Johnson" på Black Box Teater. I denne forestillingen kler Pendry seg ut som mann for å få fram sitt politiske budskap, nemlig at det fortsatt pågår en kamp mellom menn og kvinner og at kvinnefrigjøringen ikke er kommet så langt som mange vil ha det til.

Pendry er opprinnelig fra England, men flyttet til Norge for ti år siden. Hun er kjent for sin kontroversielle stil og sine sterke politiske budskap i sin kunst.

Siste saker:

 
PROGRAMLEDER
Fredrik skavlan bannerliste høyre
SKRIV TIL OSS
Send oss gjerne en epost med ris og ros, saker du vil ta opp, kommentarer til programmet eller annet du har på hjertet.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no