skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Stemmer fra bildekunsten (ny)  3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Stemmer fra arkivet > Stemmer fra bildekunsten Sist oppdatert 12:57
Kontakt:
Stemmer fra arkivet
Tlf.: 23 04 29 12
Postadresse:
NRK, RT22
0340 OSLO
E-post:

 

Lydkutt med Ola Enstad er hentet fra følgende program


Publisert 08.01.2003 14:50.

Tittel:"Kunst skal ikkje vera noko mjukt". Møte med Ola Enstad i en serie om bildekunstnere fra 70-årene.


Programleder: Koefoed, Holger
Dato: 1981.01.19

Skulptur er ikke "ting". En rad innfall. Samarbeid med Bård
Breivik. Skulle laget dekorasjoner i Oslo T-bane bedre i dag. Mer farger. Stramme tekniske premisser med arbeid i korridorer med rekkverk. Forteller om arbeidet. Stilen "en teknisk lek". Utsmykking av "Trekanten", Asker. Ny oppgave. Laget modell.Mange ideer. Begynte som arkitektstudent. Bruk for en del lærdom av studiet. Samtidskunstnere må ha greie på litt av hvert. Oppgaven i Asker også en politisk historie. Om forarbeidet med "Trekanten-skulpturen".
Mange ide-utkast.Må gjøre et valg. Spør andre hva de mener om utkastene. Arbeidet også med dyre-skulptur til Lysejordet skole. "Hengt meg på ELG-bølgen". Tre-elg i Slottsparken. Lager samtidskunst. Ikke åpen provokasjon, men provokasjon en drivkraft i arbeidet. Vil ikke si at komiteen som avgjør driver sensur. Kunst ikke bare "skjønnhet". Vil ikke nekte meg noe i utgangspunktet. Er ikke "billedhugger", men "visuell kommentator". Debut
med hodeskulpturer. Må bruke nye teknikker og materialer som kunstner i vår tid. Trenger mye penger som jeg ikke har. (Eksempel). Kunsten skal ikke bare være myk. Skal også uttrykke det hardeste som finnes, som bitterhet og hat.

Arkivnr: 58904
Kuttnr: 03
Tid: 20.30 min.


 
 
20 SISTE STEMMER FRA ARKIVET
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no