skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
3_1 banner
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > VG-lista Topp 40
Finns popcorn m banner 120
VG-lista Topp 40 NRK P1 lørdag kl 1907 og natt til søndag kl 0203.

Programleder: Michael Skorbakk.

Send gjerne en e-post til

Eller skriv til:
VG-lista Topp 40
NRK
7005 Trondheim

 
Michael Skorbakk i NRK P1

"Musikk er følelser"

Du hører ham i Norsk på norsk, presentere Topp 40-lista på lørdager og søndager, i Musikknytt og andre musikkprogrammer på NRK P1. Musikk er livet hans - også på fritida.

Publisert 21.10.2002 13:29. Oppdatert 22.05.2003 15:03.

- Jeg suger til meg all musikk. I tillegg til å være aktiv og følge med på det som kommer av nye album og singler, har jeg teori i bunnen, forteller Michael, og viser til to avlagte dirigentkurs, en fortid i korps og studier i musikkhistorie og kringkasting fra universitet i USA. Han har dessuten en lengre DJ-karriere, som har holdt han oppdatert på musikkfronten i årenes løp. I NRK har han formidlet musikk 11 timer ukentlig i fem år.

Vil ha full kontroll

Han liker seg i jobben. Ikke minst fordi han styrer spakene selv på alle sendingene. – Jeg vil ha full kontroll i studio. Denne jobben passer meg godt, forteller Skorbakk. Når musikken er en viktig del av livet ditt, er det heller ikke å forakta å få det meste av ny musikk sendt direkte til kontoret. Flere hyllemetre med CD’er tapetserer kontorveggene. Foreløpig kan han skilte med å ha sitt eget navn på ett av coverne. Mickey Delaney og "Perfect mistress" ble playlistet på NRK mPetre. Du kan høre melodien på http://www.djmickey.no

– Jeg sysler en del med musikk utenom arbeidstiden også. Eksperimenterer litt med synthesizer, og hjemme ligger det 300 ideer på harddisk som kanskje kan videreutvikles. Jeg håper det kan komme ennå mer håndfast ut av det, sier Skorbakk. Musikken han selv lager er ikke lett å plassere i bås. Sjangerinndeling generelt liker forresten Michael svært dårlig. – Musikken er som en stor fantastisk masse der jeg plukker ut det beste fra alt. Like gjerne klassisk som dance, blues og rap.

Michael i studio K1 på Tyholt i Trondheim
Radio siden han var 14

Radio har han drevet med helt siden han var 14. Da bygde han om en klokkeradio til radiosender. Med den lagde han nærradio - i ordets rette forstand. Nesten hele nabolaget kunne være vitner til en aktiv programleder, som også hadde innringere med seg.

De svært nære nærradiosendingene til Michael Skorbakk i Fredrikstad var delaktig i at han fikk jobb i Radio Fredrikstad som 15-åring. Siden har det gått slag i slag, med nærradiojobbing og kringkastingsstudier ved University of North dakota i USA.

Nå er det mer alvor når han leder programmer på NRK P1. I Musikkredaksjonen i NRK P1 steller han med Topp 40, Musikknytt, Norsk på norsk og P1-festivalsendinger.

"De beste bildene er på radio"

– Hva gjør du når du ikke driver med musikk?

– Stort sett prøver jeg å være sosial. Jeg jobber så mye, at jeg må ta meg sammen for å gjøre noe annet. I sin tid var jeg en aktiv sportsmann, og holdt på med karate, fotball, ishockey og seiling. For tiden blir det bedriftsfotball og småtrening i helsestudio, smiler radiomannen.

Av Erik Prytz Reitan

Tilrettelagt for nett av Jon-Annar Fordal


 
10 SISTE VG-LISTA TOPP 20
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no