OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Toppbanner Sosial

Her er du: NRK > Programmer > Radioarkiv > Sånn er livet > Samfunn > Sosial

Oppdatert 28.06.2005 14:08

SOSIAL

SAMFUNN
 

Lærer jenter å like seg selv

- Å være en blå nellik betyr å være noe du ikke er. En blå nellik finnes jo ikke. På Hillestad skole i Vestfold lærer jenter å være seg selv.

Bankgebyr for sosialhjelp

Sosialklienter i Oslo må betale gebyr for å få utbetalt den sosialhjelpen de har krav på. Grunnen er at kommunen har skiftet bankforbindelse.

Homohets rammet landslagsspiller

Den tidligere U19-landslagsspilleren Thomas Berling (22) ga seg som fotballspiller på grunn av homohets. Vitsene på laget var så ondskapsfulle at karrieren røyk.
Foreslår forbud mot seksuell trakassering


Sex-slaver fra Balkan

Forbryterbander tvinger kvinner fra tidligere østblokkland, til å bli prostituerte. Og soldater fra de fredsbevarende styrkene utgjør kundegrunnlaget.

Uverdig å ikke flagge

Forsker Tor Inge Romøren ved Norsk institutt for oppvekst, velferd og aldring, mener det er uverdig av institusjoner å ikke flagge når eldre dør.
Mer     [Vestfold]


Vil stoppe farlege elevar

Ved Risør ungdomsskole vil lærarane nekte elevar med ekstrem oppførsel mopedopplæring. Men sjølv om dei meiner nokre av desse elevane kan vere livsfarlege i trafikken, har dei ikkje lov til å hindre nokon å ta lappen.
Mer     [Puls]


Kamp mot trygdemisbruk

Trygdedirektør Dagfinn Høybråten ber regjeringen om 80 millioner kroner til flere ansatte for å skjerpe kontrollen med utbetaling av trygd.

Den yngste krigsdeltakeren med medalje

Det er lett å glemme at også nordmenn har vært på flukt en gang, at Norge ikke alltid har vært et trygt sted å være. Åge Aulie fra Nes på Romerike ble flyktningelos som 10-åring under 2. verdenskrig, og måtte senere flykte selv.

Utmatta hjerner

Tusenvis av unge japanske menn døyr av hjarteflimmer etter 80-timersveker i kontorlandskapa. Dei har eit eige namn for fenomenet: karoshi.
Mer     [Samfunn]


Behandling av anoreksi

Det er usikkert om det er mulig å blir frisk av anorexia en gang for alle. Kampen går ut på å få den friske delen av pasienten til å vinne over den syke.


 
 
SØK

NYTTIGE SIDER

10 SISTE SOSIAL
27.04.2001 10:23
Sex-slaver fra Balkan
22.04.2001 03:58
Kamp mot trygdemisbruk
02.03.2001 14:58
Behandling av anoreksi
14.12.2000 20:05
Født skyldig

Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   21.12.2008 12:12