skilleHør DK i nettradioen (brun) skilleMusikk: Bach eller Beatlesskille_slutt
3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Sånn er livet
 
 
Samleside: IDOLENES MAKT

Høyt trykk i idolpanelet

Torsdag møttes idoler og idoldyrkere til debatt i Studio 19 på Marienlyst. Hva står idolene for? Hva bruker de kjendisstatusen sin til? Her er noen av svarene.
Se hele Idol-sendingen her

Møt idolpanelet!

I dag klokken 10.03 åpnes slusene for den store idol-debatten i studio 19 på Marienlyst. Møt idolene og ekspertene som tørner sammen i dagens direktesending!

- Rart å være et merkenavn

Kari Traa er mange ting. Olympisk mester, merkevare og ifølge ukebladet Her&Nå Norges mest sexy kvinne. Sånn er livet snakker med henne om forbilder, makt og mening i portrettserien ”Idolenes makt”.

- Ikke hør på TV-duster!

Harald Eia er sosiologen som ble komiker, og som på riksdekkende TV har vist fram deler av anatomien mange ikke ante eksisterte. Sammen med kollegene sine i Åpen post og Team Antonsen har han tullet med narkomane, alkoholikere, asylsøkere og psykisk utviklingshemmede. Er han et godt forbilde?

- Vær glad i den nasen du har!

Under årets filmfestival i Haugesund stakk Ane Dahl Torp av med Folkets filmpris og Amanda for beste kvinnelige skuespiller. Nylig ble hun også kåret til Norges mest sexy kvinne av bladet Manns lesere. Hva mener hun selv om alt oppstyret rundt henne?

Quiz: Hva vet du om kjendislivet?

Er du lidenskapelig opptatt av glitter og glamour, eller kunne du virkelig ikke bry deg mindre om du prøvde? Har du innredet rommet ditt som et kjendistempel, eller leser du Se og Hør bare hos tannlegen? Vår kjendislivs-quiz kan gi deg svaret.

Kjendiser blir liksom-venner

Ungdommer forholder seg til kjendiser og rollemodeller som liksom-venner, ifølge en britisk studie. Der foreldre, lærere og venner tidligere spilte en viktig rolle i ungdommers liv, er kjendiser nå vel så sentrale i ungdommers forhold til seg selv og omgangskretsen. Men dette trenger ikke nødvendigvis være negativt, ifølge forskerne.

Idolenes Makt

Det er 20 år siden den første Sånn er livet-sendingen gikk på lufta. Vi feirer ved å gi lytterne ekstra gode radioopplevelser, blant annet Idolenes Makt. Denne serien preger våre sendinger på P2 og nettet i høst

- Medievold gjør samfunnet hardere

Voldsfilmer og økt forkusering på vold i mediene kan være med på å gjøre samfunnet hardere, og toleranseterskelen overfor vold hos folk flest senkes, mener førsteamanuensis i medie- og kommunikasjonspsykologi, Ingunn Hagen.

- TV er helsefarlig

For mye TV- titting i barndommen kan gi dårlig helse senere i livet, det viser ny forskning fra New Zealand.

FLERE SAKER

 
Søk i NRK Nettradio
Sånn er livet: programleder
25 SISTE SÅNN ER LIVET
 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no