Salmer til alle tider 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Salmer til alle tider
 
 

I dur og moll

Fra sin rullestol sprer Per Tveit sin kunnskap og alltid med glimt i øye og en forløsende humor. I 5 prosent stilling bidrar han med sin kompetanse. Han har en unik innsikt i melodier og tekster til bruk i gudstjenesten. Bedre konsulent kan ikke Bugården menighet ha fått.

Publisert 18.03.2005 10:22. Oppdatert 28.03.2005 22:49.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Bearbeidet av Helge Helgheim

”Ikke vær så opptatt av den jeg en gang var. Vær heller opptatt av den jeg er!”

Per Tveit har MS. Han er lenket til rullestolen. Har vært det i flere år. Mange vil huske ham som akkompagnøren til Sissel Kyrkjebø, Sverre Moe og Gunstein Draugedalen. Han har skrevet en rekke melodier, både til Eyvind Skeies og Vidar Kristensens tekster. I dag har tonene stilnet, men ikke Per Tveit.

Helge Gudmundsen møtte Per Tveit i Bugården kirke, en kirke som han i mange år var ansatt i. Men det er han i dag også. I 5 prosent stilling bidrar han med sin kompetanse. Han har en unik innsikt i melodier og tekster til bruk i gudstjenesten. Bedre konsulent kan ikke Bugården menighet ha fått. Fra sin rullestol sprer Per Tveit sin kunnskap og alltid med glimt i øye og en forløsende humor.

Programmet ”Per Tveit – dur og moll” gir oss et møte med en som har bedt mye om å bli frisk. Han innrømmer at det er vanskelig å se Guds gode vilje. Kanskje har bønnesvarene blitt annerledes enn han tenkte. I dag sier han at han har fred. At han kjenner på en dyp takknemlighet. God trygd. Gode venner og ikke minst en familie rundt seg som han er glad i og som alltid stiller opp.

Det er påske. Per Tveit forteller om sitt forhold til nattverd og ikke minst om de tanker 1. påskedag gir ham. På samme måte som redde og engstelige disippler ble overrasket av at Jesus kom tilbake, lever Per i en trygg forvissning om at Jesus en gang vil komme tilbake til vår jord. Det gir perspektiver, håp og tro.

Salmer til alle tider
Per Tveit – i dur og moll
Skærtorsdag kl.11.03
Langfredag kl.16.03

Århundrets salmer

Hvilken salme syns du er den som peker seg ut i det hundreåret Norge har vært selvstendig nasjon? Hvis du vil gi din stemme, gå inn på salmesidens hjemmeside, se på de 10 finalistene og gi din stemme! Vet du allerede hvem hvilken salme du øsnker skal vinne, kan du klikke her.

LENKER
Siste saker:

10 SISTE SALMER TIL ALLE TIDER

P1 banner 120

10 SISTE RELIGION

ANDRE PROGRAMMER OM RELIGION OG LIVSSYN

Andaktens hjemmeside med ny adresse

NRK.NO har tatt i bruk et annet verktøy. Det betyr også at sidene ser litt annerledes ut enn før. Du kan klikke her og komme videre til de nye sidene.

Gudstjenesten har fått nye nettsider

Gudstjenesten har fått nye nettsider. Du kan fremdeles lese artiklene og det andre innholdet på disse gamle sidene, men for oppdatert informasjon må du bruke de nye.

Gudstjenesten har fått nye nettsider

Gudstjenesten har fått nye nettsider. Du kan fremdeles lese artiklene og det andre innholdet på disse gamle sidene, men for oppdatert informasjon må du bruke de nye.

Nye sider

Ove Gundersen og Margrete Nåvik (foto: NRK / Helge Helgheim)
Mellom himmel og jord har fått nye internettsider. Du kommer til den nye hjemmesida ved å klikke deg videre herfra.

Livssyn i NRK1

NRK1s talkshow Mon Tro ble foreløpig avsluttet før jul. Fjernsynet regner med å være tilbake med et nytt livssynsmagasin høsten 2005.

Salmer til alle tider har fått nye nettsider

Dei gamle sidene er framleis tilgjengelege slik at du kan lese artiklar og anna innhald, men for oppdatert informasjon må du bruke dei nye sidene.

 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no