Salmer til alle tider 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Salmer til alle tider
 
 

Påskevandring

Et kors. Hosiannaropene er erstattet med korsfest, korsfest ! Jesus dør. Disipplene er alene tilbake sammen med Jesu venner, og ingen av dem er forberedt på hva som skjer på 1.påskedag. Oppstandelse. Sorgen forvandles til glede. Jesus lever!

Publisert 18.03.2005 10:21.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Bearbeidet av Helge Helgheim

Vi er ved inngangen til den stille uke. Dagene som ligger foran oss fører oss inn i et drama uten sidestykke. Det starter med hosiannarop og palmegrener på Palmesøndag. Gleden og lovsangen er også til stede på Skjærtorsdag når nattverden ble innstiftet, og lovsangen fulgte Jesus og disipplene inn i Getsemane. Men lovsangen stilnet.

Jesus kjemper en ensom kamp. Han blir tatt til fange. Harde og brutale forhør venter. Det blir dødsdom. Et kors. Hosiannaropene er erstattet med korsfest, korsfest ! Jesus dør. Disipplene er alene tilbake sammen med Jesu venner, og ingen av dem er forberedt på hva som skjer på 1.påskedag. Oppstandelse. Sorgen forvandles til glede. Jesus lever!

I ”Salmer til alle tider” blir det derfor en musikalsk påskevandring der vi følger påskens drama, - dag for dag. Vi begynner selvsagt på Palmesøndag og ender opp med 1. påskedag. Gamle og nye salmer, forskjellige musikalske uttrykk som fanger opp de forskjellige stemningene knyttet til påskedagene.

Forrige salmenøtt

Sist søndag spurte vi om hvilket land salmen ”Han er oppstanden” kommer fra. Riktig svar er Tanzania. Disse tre er trukket ut og får salmkrus sendt i posten:

Sofie Fjorden fra Trondheim, Egill Arne Follesø fra Tønsberg og Reidun Dombestein fra Davik.

Nøtteferie

Salmenøtta tar påskeferie fram til søndag 3. april. Men nå kan du bruke påska til å sende inn ditt forslag på århundrets salme her.

"Stem iveg!"

Du kan sende inn så mange ganger du vil og da øker også sjangsen for vinne fine bokpremier, salme-CD og salmekrus, og her er salmene du kan stemme på:

Det er makt i de foldede hender
Eg veit i himmerik ei borg
Fagert er landet
Fylt av glede over livets under
Guds menighet er jordens største under
Ikke en spurv til jorden
Jeg er i Herrens hender
Jesus det eneste
Navnet Jesus blekner aldri
O Jesus du som fyller alt i alle

Ta penna fatt eller send e-post, og det kan du gjøre frem til 10.april. Vi har nemlig utsatt fristen slik at vi presenterer første salmen, salme nr. 10, søndag 17. april.

Når vi kommer fram til 5. juni, presenterer vi de tre mest populære salmene. Vi nærmer oss 700 salmeforslag eller stemmer. Bruk din mulighet til å få din salme høyt opp, ja, kanskje øverst som århundrets salme!

Send inn ditt forslag ved å klikke her.

Postadressen er:

Salmer til alle tider,
NRK P1,
7005 Trondheim.

Andre påskeprogram

Påskeprogrammer du ikke må gå glipp av:

”Per Tveit – i dur og moll”
Et møte med den MS-rammede musikeren i samtale med Helge Gudmundsen.

Skjærtorsdag kl. 11.03 og reprise Langfredag kl. 16.03.


”Påskesalmer til alle tider”
En hel time med våre kjære påskesalmer. Hymnolog Sigvald Tveit deler av sin kunnskap og setter påskesalmene i perspektiv. Programleder er Helge Gudmundsen.

1. påskedag kl. 19.03.

Spillelister salmer

LENKER
Siste saker:

10 SISTE SALMER TIL ALLE TIDER

P1 banner 120

10 SISTE RELIGION

ANDRE PROGRAMMER OM RELIGION OG LIVSSYN

Andaktens hjemmeside med ny adresse

NRK.NO har tatt i bruk et annet verktøy. Det betyr også at sidene ser litt annerledes ut enn før. Du kan klikke her og komme videre til de nye sidene.

Gudstjenesten har fått nye nettsider

Gudstjenesten har fått nye nettsider. Du kan fremdeles lese artiklene og det andre innholdet på disse gamle sidene, men for oppdatert informasjon må du bruke de nye.

Gudstjenesten har fått nye nettsider

Gudstjenesten har fått nye nettsider. Du kan fremdeles lese artiklene og det andre innholdet på disse gamle sidene, men for oppdatert informasjon må du bruke de nye.

Nye sider

Ove Gundersen og Margrete Nåvik (foto: NRK / Helge Helgheim)
Mellom himmel og jord har fått nye internettsider. Du kommer til den nye hjemmesida ved å klikke deg videre herfra.

Livssyn i NRK1

NRK1s talkshow Mon Tro ble foreløpig avsluttet før jul. Fjernsynet regner med å være tilbake med et nytt livssynsmagasin høsten 2005.

Salmer til alle tider har fått nye nettsider

Dei gamle sidene er framleis tilgjengelege slik at du kan lese artiklar og anna innhald, men for oppdatert informasjon må du bruke dei nye sidene.

 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no