Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Pullover
- bilder
- debattforum
- kirkegården
- kontakt
- petremusikken
- petresessions
- petrespill
- programledere
- sendeskjema
- spillelister
- ukas album
- urørt
20 SISTE UPUNKT
Ikke særlig svart musikksmak
Vi er på skogstur med black metal-kongen fra Darkthrone, Fenriz, eller Gylve som han egentlig heter. Han har på mange måter vært med på å definere sjangeren, uten at det har begrenset hans personlige musikksmak.

 


Gylve er nemlig godt orientert i de fleste musikksjangere, og hører på alt fra elektronisk musikk til hip-hop.

- Vi skal lage brød, så får de andre lage konfekt.

Det er muligens noe uvanlig at black metal-musikere hører på hip-hop, soul og dub?
- Musiker og musiker, jeg er like mye musiker som Valborg i Olsenbanden er lykkelig. Det jeg føler er viktig, er å følge det jeg digger og det er musikk. Det er viktig for meg å ha et litt annet perspektiv enn andre, tror nok det kan lønne seg i det lange løp. Gylve er i ferd med å begrunne sin, kanskje, noe overraskende musikksmak.
- Vi har aldri hatt noe lokk på hva vi skal høre på, snarere tvert i mot. Øystein i Mayhem var en av dem som pusha på at han hørte på elektronisk musikk, bare det var ekstremt så var det greit. Selv har vi aldri brukt elementer fra annen musikk i Darkthrone. Det er fordi vi vet hva vi vil spille. Vi skal lage brød, så får de andre lage konfekt.

Skuffer fansen

Blir fansen skuffa når de hører at du liker annen type musikk enn black metal?
- For meg hadde det ikke betydd noe om trommisen i AC/DC bare digga jenka, men det hadde vært litt fjernt for meg. Jeg hadde jo ønsket at han hørte på den samme musikken han spiller. På samme måte er det nok mange som ønsker at jeg skal digge akkurat den samme musikken som den jeg lager selv. Men det er jo helt usakelig, mener Gylve.

Inspirasjonssyklusen

- Darkthrone har endt opp med denne musikken fordi vi har akkumulert en del inspirasjonskilder fra bl.a. 80-tallet, forklarer han. Og så ble mange inspirert av vårt sound på den tiden. Og nå vil folk at vi skal følge med på dette soundet, som i utgangspunktet er inspirert av vår musikk! Hvis man liker å høre på seg selv og det som er inspirert av ens egen musikk, er det greit, men ingen kan argumentere med at jeg skal det. Det jeg skal gjøre er å holde i hevd de inspirasjonskildene jeg sitter med fra 80-tallet, de som har laget oss.

- Vi skal egentlig bare spille grim black metal vi.Vi fortsetter skogsturen med Gylve i neste uke. Følg med...

Reporter: Håvard Bråthen, Pullover
På nett av Una Cecilie Børja, NRK Upunkt

SE OGSÅ
 Helsvart stjerne til skogs Første del av turen med Gylve.
 
LENKER

Publisert 28.05.2002 14:54 - Oppdatert 28.05.2002 15:58


Connection time-out
OPPDATERT
Siste lyd og video fra Petre

Nettmøte med Shaun og Steinar fra Petremorgen


PETRE PROGRAMMER
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no