Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Pullover
- bilder
- debattforum
- kirkegården
- kontakt
- petremusikken
- petresessions
- petrespill
- programledere
- sendeskjema
- spillelister
- ukas album
- urørt
20 SISTE UPUNKT
Princen fra Sogn og Fjordane
Chris
Chris "Prince" Rivedal, 29-åring fra Årdal i Sogn og Fjordane.
Han hadde ikke behov for å se en homo på høye hæler. Chris Rivedal digga heavy og ble dratt med til Oslo fra den lille bygda Årdal, for å gå på Prince konsert. Der ble han frelst...

 


- Jeg var beinhard heavyrocker med langt krøllete hår og skinnjakke med frynser. Jeg digga Motorhead og var absolutt ikke interressert i høre på en homo på høye hæler... helt til jeg ble dratt med på en konsert med Prince. Det sa bare pling! og så var jeg totalt forelska, nesten som å bli frelst, kan jeg tenke meg.

Prince, alltid uklandelig antrukket.

La frynsene på hylla

Chris ble hekta og var snart på jakt etter Prince album. Det hjalp ikke hvor poppa det enn var, han måtte ha Prince. Den hittil røffe klesstilen ble erstattet av fine dresser og en mer helhetlig stil. Og flaks for Chris - han kan faktisk minne om Prince. De har samme kroppsbygging, omtrent samme høyde og hår på brystet.

- Musikk er en så stor del av meg, så hvorfor skal jeg ikke kunne synge hans sanger og forsøke å ligne på han?

Klær og sånt

- Skjorta skal være helt åpen, også bare knyter du de løse skjorteflakene på magen. Da får du fram hårene på brystet og den rette Prince looken.

Chris synes selv at han så ut som en bonde tidligere, uten å mene noe vondt med det. Nå har han lastet ned hundrevis av bilder av Prince og får stadig inspirasjon til nye klessdrakter. At noen har begynt å tvile på legningen hans, tar han med knusende ro.

- Det kan jeg godt forstå, tatt i betraktning at jeg kler meg i dameklær og høyhælte sko. Chris understreker at de høye hælene utelukkende er til scenebruk.

Chris har makne smykker som Prince og vet å sminke seg som superstjernen.

Lukt, smykker og hår

Det holder ikke bare å digge Prince og ikle seg rysjer for å fortjene tittelen ekte Prince fan. Smykker og hår er en like naturlig del garderoben, for ikke å snakke om lukt. Prince lukter alltid godt, og hans egenproduserte parfyme "Get Wilde", brukes kanskje mest av jenter, men også av Chris.

Han har alltid brukt smykker, men store "heavysmykker" er nå skiftet ut med Prince "look a like" effekter. De mange krøllene er forsøkt glattet ut med antipermanent, og med en real dose hårgele lager Chris Princesveis på null komma null. Skjegget blir også behørig trimmet etter hvordan forbildet ser ut. Mascara er fint til å markere skjegget, forklarer Chris, som forøvrig ikke er fremmed for å sminke seg.

- Jeg synes godt at gutter kunne brukt mer sminke. Men jeg hadde aldri giddet å bruke det hver dag.

- Falsetten klarer jeg ikke!

Chris ser ut som Prince, danser som Prince og selvfølgelig synger han som Prince.

- Men jeg har ikke like stort spekter som han altså. Falsetten fikser jeg ikke i det hele tatt, innrømmer Chris.
Fordelen med å synge Princelåter er at det er så mange hiter å ta av - noe vil garantert slå an. Men jeg er like nervøs hver gang jeg skal på scenen uansett.

Chris mener attitude er minst like viktig som å synge likt som superstjernen. Det gjelder å ha den samme stolte holdningen, uten å virke overlegen.
- Du må ha blikket! Jeg har lært masse av filmen "Under a Cherry Moon, der Prince spiller gigolo. Jeg har testet det på byen - og det virker!

Mon tro om det virket på Pullovers reporter også?
Chris og damene...


Reporter: Mona B. Riise, Pullover
Til nett: Una Cecilie Børja, NRKUpunkt

 
PULLOVER I APRIL
 Tøffe T-skjorter (30.04.2002)
 Sexleketøy for blyge jenter (29.04.2002)
 Populær peruansk pels (29.04.2002)
 Årets kjæledyr? (16.04.2002)
 Sponheim i Pullovers tjeneste (09.04.2002)
 32 veier til uttørst lykke (09.04.2002)
 
LENKER

Publisert 03.05.2002 15:34 - Oppdatert 13.05.2002 12:15


Connection time-out
OPPDATERT
Siste lyd og video fra Petre

Nettmøte med Shaun og Steinar fra Petremorgen


PETRE PROGRAMMER
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no