Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Pullover
- bilder
- debattforum
- kirkegården
- kontakt
- petremusikken
- petresessions
- petrespill
- programledere
- sendeskjema
- spillelister
- ukas album
- urørt
20 SISTE UPUNKT
Sesongens heteste glitter
- Se her er det charms! Mona B. smiler henrykt. I syvende etasje på Oslo City åpner det seg en bijouhimmel av dimensjoner for vår utsendte smykkefetisjist.

 


Mona B. er svak for alt som glitrer og skinner og har helt klare oppfatninger om hva slags bijou som duger, og hva som
Armbånd med charms - hottere enn på lenge.
ikke gjør det. Det har også damene som styrer glitterNorge, Otillia Kaufmann og Patricia Blommers i H/M. Mona B. har tilbrakt en dag i bijou-himmelen i 7. etg på Oslo city, for å avsløre sesongens heteste glitter.

Navy is back

- Marinestilen går aldri av moten, fastslår Mona. Og det er Ottillia Kaufmann helt enig i. Hun forteller at stilen nå er hottere enn noensinne. Stripete gensere i rødt og blått er slageren, vi aner en blanding av 80-tallet og 50-tallet. Smykkene skal selvfølgelig matche; anker og små havguder er symboler som går igjen. Gjerne hengende på armbåndet som såkalte charms (små dubbeditter som festes på armbåndet). Navysmykker altså.

Beige skinneveske er helt riktig i vår.

Safari

Safaristilen kommer også tilbake. Belter og bager med frynser og detaljer, aller helst i mykt semsket skinn. Fargene er beige og brunt. Moten er nesten litt hippieinsirert, men med en ny snillere vri. Helt borte er militære effekter og streng uniformering. Stikkord: skinn.

Søt sigøyner

Korsettmoten fra Moulin Rouge er definitivt over. Nå som vi alle har sett filmen er det på tide å gå videre. Og vi får noe nytt; sigøynerstilen. Det startet i fjor, og nå kommer det til Norge for fullt. Store sjal med frynser er en viktig detalj. Med sigøynermoten vil vi også få innslag av romantikk, en litt viktoriansk
Søtt og sigøneraktig med store smykker.
følelse. Blondetopper, blondebluser og nydelige brosjer hører til. Søtt skal det være.

100 Sit-ups hver kveld!

Det blir mye fokus på midjen framover. Midjen skal markeres med belter i alle farger og mønstre. Beltene skal ikke lenger hvile på hoftene, men spennes fast godt over bukselinningen. Vi får en ny type femininitet i vår, forklarer Kaufmann, mer damete og elegant, heller snilt enn frekt.

Materialer som går igjen i vår altså; Ben, stener, skinn, tre, røde perler og antikke upolerte materialer.Mona B(ijou) Riise kan leve med det.

Skrevet for nett av Una Cecilie Børja, NRK Upunkt


Publisert 07.03.2002 16:29 - Oppdatert 07.03.2002 16:36


Connection time-out
OPPDATERT
Siste lyd og video fra Petre

Nettmøte med Shaun og Steinar fra Petremorgen


PETRE PROGRAMMER
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no