Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Pullover
- bilder
- debattforum
- kirkegården
- kontakt
- petremusikken
- petresessions
- petrespill
- programledere
- sendeskjema
- spillelister
- ukas album
- urørt
20 SISTE UPUNKT
"Gammal Pink Floyd"
GG Allin var rabiat på scenen og publikum fikk ofte gjennomgå...
GG Allin var rabiat på scenen og publikum fikk ofte gjennomgå...
Alle band var bedre i gamle dager, og i denne spalten lar vi musikkelskere argumentere for hvorfor det gjelder deres hjerteband.

 


Gammal GG Allin

GG Allin er ikke akkurat som Christian Ingebritsen i A1. GG Allin sa selv at sceneshowet hans overtok der Iggy Pop ga seg. Og når vi vet at Iggy likte å skjære seg med barberblader og rulle seg i knust glass, gir det et hint om hva slags mann denne GG var. Han har selvsagt blitt en kulthelt, og Jan Bruun var en av dem som digget han.

Gammal The Jesus and Mary Chain

The Jesus and Mary Chain ga ut sin første plate "Psychocandy" i 1985. Og det er egentlig den eneste Jesus and Mary Chain-plata som er gammal nok for Nazneen Khan.

Depeche Mode

Vi er hjemme hos Petter Stenberg, redaktør i hip-hop-magasinet KingSize, som var en varm tilhenger av Depeche Mode i sin ungdom.

Iggy Pop

Christer Gilje, journalist i NRK, trodde at David Bowie var helten - helt til han oppdaget Iggy Pop. Iggy var Gud! Men slutten av åttitallet og ikke minst 90-tallet ble en skuffelse for Christer.

Raga Rockers

Martin Thronsen har anmeldt plater for blant annet rock furore, puls, spirit, mann, vårt land og planetarium c, og nå er han nettavisens plateanmelder. Hans fascinasjon for Raga forsvant allerede på slutten av 80-tallet.

Manic Street Preacher

Thomas Talseth, redaktør i Spirit, var stor fan av Manic Street Preachers, et forhold som har kjølnet ganske kraftig de siste årene.

Saint Etienne

Thomas Streceleski er musikkjournalist i Dagbladet. Han innledet et intenst og lidenskapelig forhold til Saint Etienne på begynnelsen av 90-tallet, da han hørte deres første singel.

Simple Minds

Først ute er Anders, vokalist og gitarist i Whopper. Han har et inderlig forhold til gammal Simple Minds.

Av Håvard Bråthen
Tilrettelagt for nett av Una Cecilie Børja, NRK Upunkt


Publisert 01.10.2001 17:01 - Oppdatert 28.02.2002 16:49


Connection time-out
OPPDATERT
Siste lyd og video fra Petre

Nettmøte med Shaun og Steinar fra Petremorgen


PETRE PROGRAMMER
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no