skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
Ordfront 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Ordfront
NRK KULTUR
Sendetider:
Søndag 13:30
Onsdag 19:30 (r)
NRK P2


 

Modig å gå på D.D.E. konsert?

Er det å gå på D.D.E. konsert det modigste en urban 30-åring kan gjøre? Ifølge Kjetil A. Brottveits debutroman "Nattradioen kan det virke sånn.

Publisert 26.04.2004 12:37. Oppdatert 23.05.2004 14:18.

Nattønsket

Kari jobber i Nattradioen i NRK P1 og Petre og må stadig introdusere låter hun hater. Roar har slutta på hovedfag og forsøker å føle seg vel i jobben som lærer. Begge ønsker å delta i et større kollektiv uten å gi slipp på sin identitet. Kari og Roar har sitt første kyss liggende på gulvet under en D.D.E. konsert under fremføringen av folkeklassikeren "Rai-Rai", i en scene som nesten er smertelig å lese.
Roar og Kari kysser hverandre første gang på en D.D.E. konsert


Å delta i et større kollektiv

Hvordan kan selvbevisste unge mennesker som er sykelig opptatt av hvordan de fremstår og hvilke signaler de sender ut overskride seg selv og delta i et større kollektiv, undersøker Kjetil A. Brottveit i den fin-fine debutromanen sin fra sist høst, Nattradioen.

Programleder Siss Vik har invitert seg selv hjem til forfatteren for å drikke nattlig kakao og høre på Nattradioen og finne ut hvorfor det er viktig å overskride grensene sine med å gå på D.D.E. konsert.
Kakao er tingen når man hører på Nattønsket


En generasjonsroman

Kritiker i Dagens næringsliv, Ane Farsethås, mener "Nattradioen" er en generasjonsroman for de som er 30+/- idag.
- Urbane mennesker rundt tretti er gjerne individualistiske og veldig opptatt av hvilke signaler de sender ut og hvordan de fremstår for andre. Det gjelder også Roar og Kari i boka. Men det som gjør personene i boka spesielle, er at de søker å gå opp i mainstreamen - å bli vanlige, mener hun.

Kjernesitat?

"Roar tenkjer på to uttrykk som kjenneteikner generasjonen hans: å være ambivalent og å forhalde seg til. Store delar av ein generasjon gjekk ambivalent rundt og forheldt seg i sirklar til kvarandre, og han kunne ha ynskt seg eit tilvære utan desse orda." - Nattradioen

Ordfront søndag 25. april, kl. 13:30
reprise onsdag 28. april, kl.19:30


 
SE OGSÅ
LYDARKIV
Her finner du alle Ordfront-sendinger som lyd:
10 SISTE ORDFRONT
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no