skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
Ordfront 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Ordfront
NRK KULTUR
Sendetider:
Søndag 13:30
Onsdag 19:30 (r)
NRK P2


 
Onsdag 14.desember er det tid for førjulas mest ribbefrie førjulsfest. Radiofront inviterer til liveshow på Blå i Oslo og i radioapparatet ditt.
Årets tema er vold, død og rock.

Sider under endring

NRKs nettsider er under omarbeiding. Dermed blir ikke denne siden oppdatert, men vi vil være på plass med nye programsider i løpet av året. Informasjon om daglige programmer finner du her:
NRK P2 Programinformasjon fra NRK P2

Gått glipp av Ordfront?

Programmet ligger i Nettradio i 3 uker etter sendedato.
Gå til www.nrk.no . Rull ned "NETTRADIO" til "P2". Trykk "HØR". Nettradio lastes ned. (Førstegangsbrukere må registrere seg.) Når du er inne i nettradioen skriver du RADIOFRONT i vinduet "Søk i programarkivet". Der skal bl.a. Ordfront dukke opp, med dato.

Fortellinger om den glemte krigen

Forfatter Gabe Hudson ble forferdet over at hans beske og surrealistiske fortellinger fra Operasjon Ørkenstorm ble overgått av virkeligheten under den andre Irak-krigen.

Bestselgende svensk innvandrerslang-roman

Ordfront starter høstsesongen med svensk hiphop-slang og ungdommelig fundamentalisme. Og slanglynkurs.

København i det moderne gjennombrudds tid

Er Jette Kaarsbøls historiske roman "Den lukkede bok" en avmaskering av kulturradikalernes dobbeltmoral eller et portrett av dagens høyreorienterte dansker?

Var Jesus gift mann med barn?

Er braksuksessen "Da Vinci-koden" av Dan Brown et researchmessig mesterverk, eller sprøyt fra ende til annen?

En viktig oljeroman

Kan en bok om den forvandlingen av et fiktivt beduinersamfunn til en oljestat forklare årsaker til Irak-krigen og USAs engasjement i Midt-Østen?

Vi trenger røyketips!

Røykeloven er trått i kraft, men kommer sigarettene til å forsvinne fra kunsten? Radiofront hyller røyking og sigaretter i kunsten og populærkulturen og vi trenger din hjelp! Send en e-post til ordfront@nrk.no med ditt tips om bra røykescener,-tekster og -låter!

En israelsk naivist

Ordfront tar bussen med den israelske forfatteren Etgar Keret og snakker om det å skrive naivistiske historier fra hverdagslivet.

Ordfront og Filmfront om de "gale" forfatterkvinnene

Hvorfor er så mange forfattere og filmskapere opptatt av forfatterne Virginia Woolf, Sylvia Plath og søstrene Brontës psykiske lidelser og død for tiden?

Kvinner som slår og dreper

Ordfront og Filmfront 2. og 5. mai snakker om: "Kill Bill" 1+2, "Monster" "Knull meg", "Charlie's Angels", "Lara Croft", "Matrix", "Buffy the Vampire slayer" og "Xena the Warrior Princess" på tv: Alle er kvinner som dreper både menn og kvinner på de mest brutale vis.

Modig å gå på D.D.E. konsert?

Er det å gå på D.D.E. konsert det modigste en urban 30-åring kan gjøre? Ifølge Kjetil A. Brottveits debutroman "Nattradioen" kan det virke sånn.

En hvit afrikansk barndom

Alexandra Fuller gir et sterkt og ærlig portrett av sin oppvekst i en hvit farmerfamilie i Rhodesia på 1970- og 80-tallet. Men hvordan skildrer man sine rasistiske foreldre med kjærlighet og respekt uten å stå inne for meningene deres?

Ordfront om romanen

I de siste par årene har vi sett et stort fokus på "den gode fortellingen", men har vi glemt at romanens form er grenseløs i sitt vesen?

 
SE OGSÅ
LYDARKIV
Her finner du alle Ordfront-sendinger som lyd:
10 SISTE ORDFRONT
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no