skillelenke beatles banner 232 x 54skillep1podkastbanner115x55skille_slutt
Ønskekonserten topp 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Ønskekonserten Sist oppdatert 15:15

Ønskekonserten - NRK P1 søndager kl 17.07

E-post:

Fax: 73 88 13 86

Ønskekonserten
NRK
7005 Trondheim

 

Ønskekonsertens mest trofaste

Faste lyttere av Ønskekonserten har nok merket seg navnet Aase Groth. Titt og og ofte leses henne hilsner opp. Selv synes hun at hun kunne fått være med enda oftere.

Publisert 26.05.2004 16:08. Oppdatert 26.05.2004 16:22.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Jon-Annar Fordal (tekst og foto)

- Ja, Ønskekonserten er en kjent og kjær venn for meg, sier Aase Groth (82). Ønskekonsertens Helge Raftevold bestemte seg for å besøke sin supperlytter da han var i Oslo nylig. - Det er slik du ser ut, ja. Aase Groth har hørt stemmen mange, mange ganger, men aldri møtt Helge som er en av de som oftest er programleder for Ønskekonserten.

Aase Groth har sendt inn platehilsner hver eneste uke i 46 år til Ønskekonserten. Programleder Helge Raftevold setter stor pris på å treffe sin mest trofaste lytter.

Mektig populært

Med Ukebladet Hjemmet på slep inviteres vi inn i Aase Groths hjem. Hun har kaffen klar og når vi spanderer kake blir det en hyggestund med Ønskekonserten som det store tema.

- Det hele begynte da jeg kjøpte min første radio for 46 år siden. Da kjøpte jeg et Radionette-apparat på avbetaling - 18 kroner kontant og seks månedlige rater på kroner 10. Så fant jeg på å sende inn en hilsen til Ønskekonserten. Det var et mektig populært radioprogram den gangen. Absolutt alle hørte på Ønskekonserten og å få med hilsenen sin i radioen var som å vinne i Lotto.

- Etter seks ganger på rad uten å få med noen hilsen var jeg i ferd med å gi opp, men så på det sjuende forsøket fikk jeg den med. Så ble det at jeg fortsatte å sende inn hilsen uke etter uke. Nå har jeg gjort det hver eneste uke i 46 år. Nå kan jeg jo ikke slutte. Nå må jeg bare fortsette når jeg har holdt på så lenge, smiler Aase Groth.

2464 bidrag

Tidligere skulle alltid en pengegave til Radiogavefondet og senere andre veldedige formål ledsage platehilsenen. Hver uke sendte Aase Groth ti eller fem kroner. 12 000 kroner har hun regnet ut at hun har bidratt tilsammen de 2464 gangene hun har sendt inn platehilsner til Ønskekonserten.

Ønskekonsertens Helge Raftevold hadde med seg både Ønskekonsert-krus og P1-jakke da han besøkte sin supperlytter.

Når hun er bortreist sørger hun for at venner sender inn hilsen for henne og hører etter om hun har fått sin hilsen på lufta. - Hvert år bruker jeg å dra på cruise. Til høsten blir det en ny tur med "Voyager of the seas", men selv om jeg er i Karibien glemmer jeg selvsagt ikke Ønskekonserten. Før jeg drar legger jeg konvoluttene med hilsnene klar og gode venner sørger for at de sendes Ønskekonserten.

- Noen ganger synes jeg det har gått evigheter mellom hver gang jeg har kommet meg. Det har hendt at jeg har klaget min nød både pr telefon og brev, sier Aase.

Helge Raftevold forklarer at pågangen er stor om å komme med og at andre lyttere vil reagere om Aase Groth kommer med hver eneste gang. - Joda, jeg skjønner det, smiler Aase Groth.

Klassiske perler

Lett klassisk musikk er hennes favoritt og er det ingen klassisk plate med, liker hun det ikke. - Dere unnlater ofte å ha med klassiske plater som ønskeplater. Husk at det ikke bare er ungdom som lytter på Ønskekonserten. Vi som er godt voksne bør få vår musikk vi også, sier hun strengt til Helge.

Hun er også kritisk til at Radiosporten i fotballsesongen "stjeler" det siste kvarteret av programmet og liker heller ikke alt maset om adressen og om å sende inn hilsner. - Ønskekonserten har jo så mange trofaste lyttere. Adressen vet de jo. Trenger i alle fall ikke mase om den hele tida, sier Aase.

”Intermezzo” fra operaen ”Cavalleria Rusticana” av Pietro Mascagni og den kjende duetten frå "Perlefiskerne” med Jussi Björling og den amerikanske barytonsongaren Robert Merill fra tidlig på 50-tallet er platene hun aller helst hører i Ønskekonserten.

- Når jeg hører de melodiene strømme ut av radioen og min hilsen lest opp da koser jeg meg stort, sier Aase Groth.

- Ønskekonserten er en kjær følgesvenn som jeg må ha med meg hver eneste søndag, sier Aase Groth. Og hver mandag sender hun et brev med platehilsen til programmet.

Siste saker:

 
Spillelister m banner 180
10 SISTE ØNSKEKONSERTEN
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no