skillelenke beatles banner 232 x 54skillep1podkastbanner115x55skille_slutt
Ønskekonserten topp 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Ønskekonserten Sist oppdatert 15:15

Ønskekonserten - NRK P1 søndager kl 17.07

E-post:

Fax: 73 88 13 86

Ønskekonserten
NRK
7005 Trondheim

 

- Ønskekonserten består

Den har etterhvert fått mange kopier, men Ønskekonserten er og blir Ønskekonserten. I over femti år har Bojarenes inntogsmarsj varslet Ønskekonserten.

Publisert 23.09.2003 12:18. Oppdatert 12.04.2005 15:15.
SE OGSÅ:
ALT OM:
I over femti år har Ønskekonserten vært et begrep hos det norske folk. Ønskekonserten er stadig vekk en høyst oppegående radioklassiker.

Helt siden starten 28. januar 1950 har "oppskriften" for Ønskekonserten vært den samme. Gratulasjoner og hilsener mellom slekt og venner i det ganske land ledsaget av en ønskeplate.

Du hører dem som programledere i Ønskekonserten. Fra venstre Inger Helga Skinlo, Helge Raftevold og Kari Stenhjem. (Foto: Jon-Annar Fordal)

Redaksjonsleder Kari Stenhjem tror det noe med stemningen og atmosfæren som gjør at Ønskekonserten stadig har en så høy stjerne hos radiolytterne.

Bare Ønskekonserten er Ønskekonserten

- Ønskekonserten har jo fått mange etterligninger, men det er fortsatt Ønskekonserten som er originalen og som radiolytterne trofast slutter opp om. Selv om vi nå gir helt slipp på innsamlingsdelen håper vi lytterne blir like trofaste mot oss som de har vært i over 50 år. Bare Ønskekonserten er Ønskekonserten, smiler Kari Stenhjem.

- Det har nok til tider vært lekt med tanken om å legge oss ned, men nå er oppslutningen om radioklassikeren bedre enn den har vært på lenge. Hilsnene strømmer stadig inn og lyttertallene er gode. Ønskekonserten blomster stadig, sier Stenhjem i NRK P1.

- Ønskekonserten er også et program hvor både programledere og lyttere bryr seg. Det tror jeg nok også er medvirkende til at Ønskekonserten klarer seg så bra i en tid hvor folk bombarderes av programmer og kanaler. Skal du få med deg hilsner og musikk må du høre etter. Samtidig føler vi som lager programmet en stor forpliktelse i å få lov til å bringe en slik radioklassiker videre, sier Kari Stenhjem.

Å vente på pop-plata helt til slutt i Ønskekonserten. Hvem har ikke gjort det.

Fører arven videre

Når Ønskekonserten stadig har så stor oppslutning tror nok Stenhjem at mange fører Ønskekonsert-arven videre. - De som selv satt på kjøkkenet og drakk kakao og ventet på den ene pop-platen helt til slutt. Nå sender de selv platehilsner via Ønskekonserten til familie og venner. Blant innvandrere har Ønskekonserten også blitt et populært program. Trosfaste lyttere finnes også utenfor landegrensene. Det viser brev både fra England og Nederland.

Ønskene om å få høre salmer er ikke så mange som før, men tradisjonen tro spilles det fortsatt minst en salme, akkurat som at en svensktopp er der, barneplaten og den klassiske svisken. Men rekkefølgen er ikke så spikret som før. Nå kan du når som helst i Ønskekonserten støte på en pop-plate. Men den fineste kommer helt til slutt. Akkurat som i gamle dager.

Sprer krus landet rundt

Helt til for noen år siden var plateønskene ledsaget av en valgfri pengesum som gikk til et veldedig formål. Mange vil huske Ønskekonsertens postgironummer 18. Pengene gikk i mange år til et fond hvor folk kunne søke om å få seg en radio. Senere ble det fjernsynsapparater. De siste årene Ønskekonserten samlet inn penger gikk pengene til Barnetimens hjelpefond.

I dag er konkurransen i Ønskekonserten blitt et populært innslag og mange ønsker seg et P1-krus. - Fortvil ikke, sier Kari Stenhjem. - Sakte, men sikkert, fyller vi de norske hjem med kaffekrus fra Ønskekonserten.


Slik kan du kontakte Ønskekonserten


Post:
Ønskekonserten
NRK
7005 Trondheim

E-post: onskekonserten@nrk.no

Fax: 73 88 13 86

Hilsener må være Ønskekonserten i hende senest torsdag formiddag.

NRK P1 søndager kl 17.07.

Mange av programlederne i Ønskekonserten gjennom 50 år samlet under jubileumsfeiring i 2000.


Siste saker:

 
Spillelister m banner 180
10 SISTE ØNSKEKONSERTEN
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no