skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
3_1_banner-nostalgia
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Nostalgia Sist oppdatert 14:59
 
NRK P1 m banner 120 x 30
 
Nostalgia
NRK P1
søndager kl 16.03.

Ønsker kan
sendes på
e-post til

Nostalgia
NRK P1
0342 Oslo

 

Dusj på hytta ?

Det var ikke vanlig å ha dusj på hytta - før i tiden. Da vasket vi oss med klut, i vaskevannsfat. Vi ble rene og velluktende, men håret var påskens katastrofe. Fett og flatt! Da tryllet vi med tørrshampo.

Av Liv Rønneberg. Publisert 29.03.2004 11:20.
For hva gjør du, når påskeuken går inn i den 7.dagen uten hårvask ? Håret ligger flatt og tungt. Du har brukt lue, solkrem og klister. Du har spist appelsin, svettet på skitur og sovet lenge... alt vises på håret, som ser ganske så anderledes ut.Kanskje kan du flette det? Lage hestehale, bruke spenner, eller skaut. Et annet alternativ var å beholde luen på; Eller du kunne selfølgelig henge et håndkle over speilet, så du slapp du å oppleve disse fete, klistrete hårstripene som lå langs ansiktet.. Livet er tross alt herlig, herlig, og alt vil se helt anderledes ut bare du får kommet deg hjem i dusjen.

Tørrshampo

var løsningen vi brukte på sekstitallet, eller talkum.Dusjet du talkum i håret - så sugde det fettet til seg, og håret fikk volum. Vi lot talkumen sitte i en halvtimes tid, deretter forsøkte vi å børste alt ut. At håret ble matt og smågrått var mindre viktig,... det er ikke så mye som synes i parafinlampelys.
Etter utstrakt bruk av tørrshampo gjennom påsken, så var vi garantert en flasskur i etterkant. Men hva gjør man ikke - for skjønnheten ?


 
 
ØNSKEBRØNNEN
Send dine ønsker om musikk og gjenhør med arkivinnslag på e-post til
10 SISTE NOSTALGIA
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no