skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
3_1_banner-nostalgia
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Nostalgia Sist oppdatert 14:59
 
NRK P1 m banner 120 x 30
 
Nostalgia
NRK P1
søndager kl 16.03.

Ønsker kan
sendes på
e-post til

Nostalgia
NRK P1
0342 Oslo

 

Liv og Erik pardans i Nostagia

Vi leter hele tiden, og det gir resultater. Stadig vekk finner vi gamle revyviser, monologer vi ikke kjente til, og stemningsrapporter fra NRK's reportere. Det føles spesielt når vi finner en båndbit med Hauk Aabel som forteller en historie. Bak skurr og historiske tekniske kvaliteter så hører vi at;"Jo, han var spesiell. Han hadde kvaliteter som ville gjort ham til en stor skuespiller - selv idag."
Historien blir bekreftet gjennom gamle opptak, og det er flott!
I arkivet vårt kan vi finne humormateriale helt fra 1930 - ja egentlig enda lenger tilbake i tid. Et eksempel er visen Wilhelm Dybwad skrev i 1904, da Ålesund brant. Alle har hørt om brannen i Ålesund - men denne skilliingsvisen/revyvisen - forteller nesten like mye som et innslag i Dagsrevyen. Er det noe rart vi lar oss fasinere?

Av Jon-Annar Fordal. Publisert 29.11.2001 11:17. Oppdatert 19.03.2004 10:53.
SE OGSÅ:
Lalla Carlsen, Per Kvist og Hauk Aabel og Aase Bye har alle navn som forbindes med undeholdning og moro. Allikevel er de ukjent for oss, det er så lenge siden de dominerte på norske scener. Stemmene, stemningene og applausen forteller mer enn noe at de gamle scenekunstnerene kunne fenge sitt publikum.
Litt nærmere vår tid ligger personligheter som Kari Diesen, Carsten Byhring, Leif Juster og Rolf Just Nilsen, selv om deres glanstid var så langt tilbake som 1955/1968 ...
da en ny generasjon overtok ...
Revyklassikere, parodier, viser og gamle slagere. NRKs arkiver er et skattkammer, og det er et privilegium å få lov til å boltre seg i dette.
Liv Rønneberg og Erik Heyerdahl henter fram godbiter fra NRKs rikholdige underholdningsarkiv hver søndag i NRK P1.
Nostalgia sendes klokken 16.03 - 16.30.
Har du forslag til hva vi skal finne frem ... så ta kontakt!
 
 
ØNSKEBRØNNEN
Send dine ønsker om musikk og gjenhør med arkivinnslag på e-post til
10 SISTE NOSTALGIA
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no