Toppbanner Norsk på norsk 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Norsk på norsk
P1 banner 120
 
Norsk på norsk er NRK P1s program hvor det kun spilles og settes fokus på norsk musikk.


Postadresse:
NRK P1
7005 Trondheim

E-post:

NRK P1
fredager kl 20.03
søndager kl 14.03
natt til onsdag kl 03.03

 

Spiller bare norsk musikk på norsk

- Nå er det tøfft å synge på norsk. Grupper som Gåte og Johndoe går i spissen, det rappes på norsk som aldri før og mange nye, lovende grupper velger å synge på morsmålet. Michael Skorbakk er en fornøyd programleder for Norsk på norsk som kun spiller norsk musikk framført på morsmålet.

Publisert 27.08.2003 10:44.
Av Jon-Annar Fordal

- Vi slet en stund med at ”alle” absolutt måtte synge på engelsk. Nå har dette heldigvis snudd og mange foretrekker norsk, sier Skorbakk som i høst presenterer et kjappere og raskere program.

Grupper som Gåte går i spissen og vises at det det går meget godt an å framføre musikk på morsmålet.

Enestående

- Norsk på norsk er et viktig radioprogram som kun konsentrerer seg om norsk musikk på norsk. Vi er enestående på mange måter. Vi er alene om å ha grundige plateanmeldelser på radio, vi forteller om hvilke norsk plater som selger best, vi presenterer nyheter og vi plukker fram gamle, norske perler. Hver uke har vi opp mot en halv million lyttere. Det beviser at mange setter pris på å få et innblikk i norsk populærmusikk, sier Michael Skorbakk.

Under Lupen

Under Lupen er Norsk på norsk faste anmeldelse av nye norske plater. Musikkprodusent Line Gevelt Andersen er fast anmelder. Hun gir en grundig anmeldelse av nye, norske plater.

– Vi er det eneste radioprogrammet som går slik i dybden på nye plater. Vi får mange tilbakemeldinger om at dette setter både lyttere og artister stor pris på. Karakterskalaen har vi nå utvida til 1 – 10 for lettere å gi uttrykk for nyanser. Vi har til og med fått tilbakemelding fra artister som har blitt slaktet som har satt pris på at vi har tatt for oss plata deres så grundig, sier Skorbakk.

- Viktig med et radioprogram som kun konsentrerer seg om norsk musikk på norsk, sier Michael Skorbakk. (Foto: NRK/Jon-Annar Fordal)

Blinkskuddlista

Via Blinkskuddlista forteller Norsk på norsk og gir smakebiter fra de norske platene som selger best. Lista bygger på lista VG og NRK utarbeider i samarbeid med platebransjen (GGF) og som er den offisielle salgsstatistikken over platesalg i Norge.

I Tidsmaskinen velges et år tilfeldig bakover. Da kan en lande både på 50- og 90-tallet. Fra det valgte år finnes så en artist og en slager ut fra det enkelte år. – På denne måten finner vi tilbake til svært mange plater som fortjener å komme fram i lyset og bli spilt igjen i radioen. Om det er Nora Brockstedt eller Dum Dum Boys, sier Skorbakk.

Fra den ene til den andre

I posten fra Fra den ene til den andre utfordrer reporter Anja Katrine Tomter kjente norske artister til å synge melodier andre har hatt stor suksess med. Her har Frode Alnæs, Åge Aleksandersen og Hanne Krogh vært blant de som med stor suksess har framført andre sine melodier.

Musikknyhetene knyttet til norske artister setter Norsk på norsk også stor prestisje i å være de første til å meddele. – Og så spiller vi selvsagt masse norsk musikk. Her liker vi også til å være de første til å spille platene, men spiller også gjerne gamle norske klassikere og ettersom vi spiller kun norsk musikk har vi ofte også plass til spennende norsk musikk som ikke slipper til i radioen enn i programmet som kun spiller norsk musikk på morsmålet, sier Michael Skorbakk..

NRK P1 fredag kl 20.03 og søndag kl 14.03
Siste saker:

 
 
10 SISTE NORSK PÅ NORSK
5 SISTE PROGRAMMER
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no