skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Naturens verden 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Naturens verden Sist oppdatert 16:38
NRK RADIO P1
 
 

Naturens verden - spennende opplevelsesradio hver søndag kl 09.03 i Norges største radiokanal - NRK P1.

E-post:

Naturens verden
0342 Oslo


 

- Jeg elsker dette!

- Jeg elsker dette livet. Reise rundt og treffe folk som brenner for det de holder på med. Jeg lærer så utrolig mye og får så mye påfyll. Og så er det jo kjempehyggelig å vite at 600 - 700 000 hører på oss når vi byr på Naturens verden hver søndagsmorgen i NRK P1 hver søndagsmorgen, sier Kari Bay Haugen.

Se bildegalleri Naturens verden

Publisert 28.05.2002 11:03. Oppdatert 29.05.2002 15:16.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Vi får anledning til å være med henne når hun besøker gården Tiller Nordre noen kilometer utenfor Trondheim sentrum. Å drive bynært gårdsbruk er et av temaene for søndagens Naturens verden.

Berit Haugrud driver gården, mens mannen kjører lastebil for å få endene til å møtes. Selv om de har 300 dyrka mål og er en "storgård" etter trøndersk målestokk gir det ikke nok inntekt at begge to kan jobbe "bare" på gården.

Kari Bay Haugen sammen med fylkesjordsjef Jan-Yngvar Kiel i Sør-Trøndelag. (Foto: Jon-Annar Fordal)
Kari Bay Haugen tar med seg Berit på en rusletur ned til kyrne. Berit roper på kyrne som blir litt lettere forvirret når matmor begynner å kalle på de rett etter at de er ferdig med morgenstellet.

Sammen med seg på Tiller Nordre har hun også fylkesjordsjefen i Sør-Trøndelag Jan-Yngvar Kiel. Han blir med Kari på en rusletur ned til Nidelva og med radiomikrofonen som selskap snakker de om hvordan det er å drive gårdsbruk så nært en storby. Hvilke utfordringer og muligheter det gir.

Tilbake på gården serverer Lars-Ivar Nordtiller kringle og kaffe på de besøkende. Kari Bay Haugen er selv gårdbrukerkone ved siden av NRK-jobben og deltar aktivt i diskusjonen både om gjelling av unggriser og omleggingen til økologisk landbruk.

Jeg stortrives som gårdbruker, sier Berit Haugrud i samtale med Kari Bay Haugen.

Kylling og lakseelv

Selv om det er bare mandag jukser Kari og hennes medprogramledere Ketil Gravir og Frank A Jenssen litt. Fra Tiller Nordre setter Kari vekselsvis over til Ketil som er i Telemark og ser på kyllinger og til Frank som er ved en laskeelv i Vesterålen sammen med fiskeforsker Morten Halvorsen.

De "jobber ikke" bare søndager, men har travle uker for å komme rundt og få innslagene på bånd. På Nordre Tiller skinner sola og det er ikke langt å gå verken til det ene eller det andre.

- Sist jeg var i Trøndelag snødde jeg inne. Jeg var i Oppdal og i Budal og hadde et fryktelig vær. Men Naturens verden skal lages i naturen. Det er alle vi som jobber med programmet 100 prosent enige om. Og jeg tror våre mange lyttere også blir skuffet hvis vi skulle begynne å sette oss til i et varmt radiostudio, ler Kari.

Reiseradio-start

Kari Bay Haugen nærmer seg 40 års fartstid som NRK-medarbeider. Hun begynte som kåsør i Reiseradioen i 1965. Deretter fortsatt hun blant annet som Nitime-programleder og mye annet. Rundt 1980 ble hun innvolvert i oppbyggingen av radioens Program 2.

Det var sammen med Rolv Kirkvaag hun begynte med naturprogrammer. Mange vil nok huske deres programmer fra Alaska. Så ble det Naturens verden sammen med Ketil Gravir.

Jan-Yngvar Kiel og Berit Haugrud på Tiller Nordre er stoppested for Kari Bay Haugen og Naturens verden denne søndagen.
- Jeg elsker denne jobben. Være ute hos folk. Ikke A-kjendiser, men vanlige folk som brenner for det de holder på med. Slik som Berit som jeg har møtt i dag som stortrives med å få jobbe med kyrne sine, med aspargesdyrkeren eller han som lever og ånder for Røros-kua.

700 000 lyttere

- Dette gir meg så mye. Jeg lærer så mye og stadig noe nytt. Og så er vi et radioprogram hvor lytterne kun får disse opplevelsene. Vi har ikke musikk eller konkurranser hvor du kan vinne krus. Vi tror det fortsatt er mange som setter pris på et slikt radioprogram hvor vi farter rundt og slår av en prat med folk vi møter på vår vei. At 600 - 700 slår på radioen søndag etter søndag tar vi som et godt tegn på at de liker denne radiotimen på søndagene, sier Kari Bay Haugen.

- Det gir meg så utrolig å reise rundt og treffe interessante folk og kunne presentere dem i Naturens verden, sier Kari Bay Haugen. Naturens verden
Av Jon-Annar Fordal (tekst og foto)

LENKER
Siste saker:

 
banner m lenke 180 matserie 04
arkiv naturens verden m banner 180
naturopplevelse banner 180
blom nytelser banner 180
 
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no