skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Naturens verden 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Naturens verden Sist oppdatert 16:38
NRK RADIO P1
 
 

Naturens verden - spennende opplevelsesradio hver søndag kl 09.03 i Norges største radiokanal - NRK P1.

E-post:

Naturens verden
0342 Oslo


 
Naturens verden har fått nye nettsider. Du kan fremdeles lese artiklene og det andre innholdet i arkivet, men for oppdatert innhold må du bruke de nye sidene.

Sjekker krepsens sexliv

- Krepsen har et heftig sexliv! Kari Bay Haugen vet det meste om hva som rører seg i vår mangfoldige dyreverden. I de årene Naturens verden har vært på lufta har hun klatret i fjell, vasset i elver og lagt mikrofoner i kumagen for å høre hvilke lyder som oppstår når Dagros tygger drøv.

- Jeg elsker dette!

- Jeg elsker dette livet. Reise rundt og by radiolytterne på møter med folk som brenner for det de driver på med, sier Kari Bay Haugen i Naturens verden.

I rosenes verden

Nord i landet er det framleis vinter og mørketid medan sjasminen alt blomar i Bergen, men det finst blomar i Nord-Noreg også. I Troms ligg nemleg verdas nordlegaste rosegartneri og søndag 16. januar får det besøk av Tove Fugelsnes og Naturens verden.

Friluftslivets år 2005

Ut på tur, aldri sur!

Øystein Dahle gleder seg til Friluftslivets år 2005.
Friluftslivets Fellesorganisasjon samler de tolv største friluftsorganisasjonene i landet, og dermed mer enn en halv million medlemmer. I år skal de mobiliseres for å få enda flere ut i friluft og natur.

Vandring under historiske eiker

Bli med Naturens verden til den store øya Stord utanfor kysten av Hordaland, i den fyrste sendinga i året 2005. Der får Helge Søfteland ein rundtur med Karl Gloppen som vegvisar, og dei kikkar på ei kattugle som Karl har hatt som gjest i eit gamalt fabrikklokale dei siste ti åra.

Friske folk i friluft!

Anette Myrvang og Naturens verdens mest hårete medarbeidar, Niba.
Vi har vel visst det lenge; Ut på tur – aldri sur! No får vi underbygd ordtaket med fakta. I Naturens verden 2. juledag er Anette Myrvang, som er rådgjevar for folkehelse i Troms fylkeskommune, på tur i Tromsdalen saman med Tove Fugelsnes.

Blant fe og fjell

Naturens verden er midt i Norge fjerde søndag i advent, på grensa mellom Hemsedal og Valdres. 950 meter over havet har et ektepar funnet sitt paradis, veiløst, vilt og vakkert.

Naturhistorisk vegbok for Hordaland -

Ei reise i historien!

I Hordaland har mange gode forskarkrefter gått saman om å laga ei Naturhistorisk vegbok for fylket, og etter fleire års forsking, innsamling og skriving, så har dei snekra saman seks hundre sider om landskap, natur, dyreliv, ver og vind.

Stor stas i nytt fjøs!

I Re i Vestfold har to bønder satset stort på fremtiden, med nybygd samdriftsfjøs der femti melkekyr stelles med robothjelp. Nylig ble fjøset høytidelig åpnet av fylkesmann Mona Røkke, og Kari Bay Haugen ble med på feiringen...

 
banner m lenke 180 matserie 04
arkiv naturens verden m banner 180
naturopplevelse banner 180
blom nytelser banner 180
 
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no