skillelenke beatles banner 232 x 54skillep1podkastbanner115x55skille_slutt
3_1_banner-nattradio
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Nattradioen Sist oppdatert 17:08
 
 
Felles Nattradio NRK P1 og NRK Petre 24.00 - 06.00.

Nattradioen
NRK
7005 Trondheim

E-post:

SMS: Kodeord NATT til 2008.

 

Mona Kvam lett tilbakelent

- Natta for meg er en tid der en kan være tilbakelent og rolig, sier Mona Kvam.

Publisert 27.10.2004 12:55.
er du våken på en annen måte om natta, sier nattvert Mona Kvam. (Foto: Jon-Annar Fordal)
- Derfor er prinsippene vi jobber ut i fra i Nattradioen enkle. Vi skal lage radio for de som er våkne. Ofte er du våken på en annen måte om natta, mer vàr for lyder og stemninger og dette prøver vi å ha i bakhodet når vi lager program.

- Ingen vet hvem du er når du jobber i radio, det er deilig, sier Mona. Hun har ikke noe trang til å slå seg fram og si «Her er jeg». Stemmen vil nok mange likevel kjenne igjen, den syngende som holder radiolytterne med selskap gjennom natta.

Når hun forbereder sendinger på dagtid, spør hun seg ofte selv: "Hvordan vil dette høres ut klokka tre om natta? Hvordan passer det inn i «natte-atmosfæren»?"

Så er det denne balansegangen mellom å være personlig uten å bli privat. Hun har tenkt mye på hvordan lytterne skal oppleve nattens sendinger utenfor sitt eget nattestille studio. Hun er vant til å tenke seg inn i andres roller gjennom sin interesse for teater.

- Som Nattvert eller programleder nattestid har hun store muligheter til å gi nattsendingene sitt personlige preg. Men radiodilla har jeg ikke hatt, benekter Mona og rister på hodet. - Det har bare blitt slik etterhvert, men trives med utfordringene Nattradioen gir. - Vi prøver å unngå å lage en koseradio, det skal være avslappende å høre på Nattradioen, men ikke søvndyssende. - Det skal «stikke» litt, sier Mona.

Til NRK kom hun som programingeniør. Etter å ha tatt teknisk utdannelse på Gjøvik jobbet hun som programingeniør på Marienlyst før hun kom til Tyholt. Før det studerte hun også sosiologi. Siden april 1998 har hun bortsett fra en svangerskapspermisjon arbeidet i Nattradioen.

Og dermed har vi røpet at Mona har nok å holde på med også på hjemmebane.


 

Kid Andersen på P1-scenen

Tirsdag 23 januar spiller Spellemann-nominerte Kid Andersen på P1-scenen. Konserten sendes direkte i Kveldsåpent mellom kl 20 og 21, og markerer starten på en norsk miniturne for Kid som holder til i California, og til daglig spiller i bandet til blueslegenden Charlie Musselwhite.

Stjerneklart om kjentfolk

Silje Marie Lien og Viggo Valle gjør det ”Stjerneklart” om kjentfolk i NRK P1 framover. Viggo Valle gjør et aldri så lite radiocomeback med "Stjerneklart". Mandag kveld er den nye Hamar-bispen Solveig Fiske gjest.

 
Send en hilsen
Konkurranser
Hør tidligere sendinger
Spillelister
NYHETSBREV
Få nyhetsbrev hver uke med siste nytt fra NRK P1.

10 SISTE NATTRADIOEN
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no