skillelenke beatles banner 232 x 54skillep1podkastbanner115x55skille_slutt
3_1_banner-nattradio
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Nattradioen Sist oppdatert 17:08
 
 
Felles Nattradio NRK P1 og NRK Petre 24.00 - 06.00.

Nattradioen
NRK
7005 Trondheim

E-post:

SMS: Kodeord NATT til 2008.

 

Anne Kristoffersen Opheim skaper sin verden

- Det beste med radio er at du lager bilder i hodene til alle som hører på. Du kan skape akkurat den verdenen du vil, sier Anne Kristoffersen Opheim i Nattønsket.

Publisert 27.10.2004 12:43.
- I radioen kan du skape akkurat den verden du ønsker, sier nattvert Anne Kristoffersen Opheim. (Foto: Jon-Annar Fordal)
Og Nattønskets verden skal være varm og koselig, synes Anne, men poengterer at det må være en del humor også! Det skal ikke være et hviskestemme-program.

Hun er oppvokst i Nittedal utenfor Oslo, men har også bodd flere år på Vestlandet og et halvår i Frankrike. Og så fort en mulighet byr seg, bærer det ut på tur.

Høydepunktene så langt er en reise til Sør-Øst Asia, Austraila og Sør-Afrika og en tidagers tur til Maldivene. På Maldivene tok hun sine første dykk, og har som prosjekt å ta dykkerlappen.

- Jeg er fryktelig pysete oppe i høyden, men under vann storkoser jeg meg! Det er rolig og åpent, bare meg og havhestene og en og annen hai.

Språkelsker

Anne har bakgrunn fra fjernsynsstudier ved Høgskulen i Volda og har jobbet i NRK siden høsten 2001. Og selv om hun begynte med tv, liker hun seg godt på radio.

- Radio er litt kjappere å jobbe med, og så kan jeg leke meg mer med språk og lyder. Fjernsynsbildet tar utrolig mye oppmerksomhet og legger litt begrensninger på språket, synes jeg. Interessen hennes for språk har ført henne til sommerjobber som guide og studier i Frankrike før hun til slutt kom til Nattradioen.

- Jeg er glad i språk. Favorittordet mitt er forresten nynorske ”molldunge” (jordhaug), for det har så fin klang. Men det må sies på en vestlands-dialekt!


 

Kid Andersen på P1-scenen

Tirsdag 23 januar spiller Spellemann-nominerte Kid Andersen på P1-scenen. Konserten sendes direkte i Kveldsåpent mellom kl 20 og 21, og markerer starten på en norsk miniturne for Kid som holder til i California, og til daglig spiller i bandet til blueslegenden Charlie Musselwhite.

Stjerneklart om kjentfolk

Silje Marie Lien og Viggo Valle gjør det ”Stjerneklart” om kjentfolk i NRK P1 framover. Viggo Valle gjør et aldri så lite radiocomeback med "Stjerneklart". Mandag kveld er den nye Hamar-bispen Solveig Fiske gjest.

 
Send en hilsen
Konkurranser
Hør tidligere sendinger
Spillelister
NYHETSBREV
Få nyhetsbrev hver uke med siste nytt fra NRK P1.

10 SISTE NATTRADIOEN
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no