Kveldsåpent 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Kveldsåpent
 
 
Kveldsåpent er NRK P1s kveldsmagasin mandag til torsdag kl 19.07 - 22.00.

E-post:

Adresse:
Kveldsåpent
NRK P1
7005 Trondheim

 

Med mac og trompet

Onsdag 24. november besøkte Nils Petter Molvær Kveldsåpent-studio. Her fortalte han om hvordan han ble musiker, hvordan musikken lages, og på hvilken måte han har lyktes som musiker i Norge.

Publisert 25.11.2004 14:10. Oppdatert 29.11.2004 15:03.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
Av Terje Qvam og Eirik Kjos

Bilder: Nils Petter Molvær på Øya, 2003!

Etter å ha studert ved instrumentallinja ved
Første gang Nils Petter Molvær spilte trompet offentlig var i rosa trikot. Her er han under Roskilde-festivalen i 1999. Foto: Heiko Junge, Scanpix.
Musikkonservatoriet i Trondheim, dro Nils Petter Molvær til Oslo i 1982. Hans første opptreden var i rollen som ugle i oppsettinga av et musikalsk barneteater ved Nasjonalteateret. Der spilte Nils Petter etter sigende trompet i rosa trikot.

Når en plate ikke selger i Norge

- Kanskje utøvere av jazz og improvisasjon har noe å lære av popverden når det gjelder å gjøre seg synlig. Det apparatet popartistene har i ryggen, gjør at du blir lagt merke til, og det fører igjen til at det kommer folk på konsertene dine.

Ikke det at jeg ønsker at det står i avisene hver gang jeg har gått på do, men kanskje en mellomting. Når det er sagt, så er Norge tross alt en liten del av nedslagsfeltet mitt, sier Nils Petter Molvær.

Hør hele intervjuet her: Nils Petter Molvær "live" i Kveldsåpent

LENKER

 
 
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no