Kveldsåpent 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Kveldsåpent
 
 
Kveldsåpent er NRK P1s kveldsmagasin mandag til torsdag kl 19.07 - 22.00.

E-post:

Adresse:
Kveldsåpent
NRK P1
7005 Trondheim

 

Dette lurer vi på...

Temperamentet til rødhårede, kampen mellom hund og katt, stjerneskudd, trekkfugler og navigasjon - vi stiller alle de "dumme" spørsmålene denne sommeren... Er det noe du lurer på også?

Publisert 29.07.2003 22:13.
Av Steinar Mæhlum

Verden er full av mysterier, denne sommeren prøver vi å løse de minste, de som kan besvares på et minutt eller to. Vi har blant annet spurt om hvorfor hunder og katter er fiender, og svaret var at i tidligere tider konkurrerte hundedyr og kattedyr om de samme byttedyrene. Det burde vi kanskje ha forstått, men det er ok å få det fra en ekspert.
Hva er et stjerneskudd? Det kunne vi en gang, men fikk frisket opp hukommelsen; et stjerneskudd er et lite sandkorn som raser inn i atmossfæren og brenner opp på grunn av luftmotstanden.


Hvor lenge kan et hår vokse før det faller av? Menns hår vokser i gjennomsnitt i to år før det faller av, mens kvinnen beholder håret dobbelt så lenge. Kvinnens hår er altså skapt for å være lengre enn mannens!


Hvorfor forstår nordmenn svensk bedre enn svensker forstår norsk? Svensker har vært vant til å være domi-nerende i Norden og har ikke hatt så mye interesse av å forstå nabospråkene. Og vi har også vært vant til å høre mye mer svensk på fjernsyn og i radio enn svenskene har lyttet til norsk. Tenk bare på Hylands Hörna og alle svenskeantennene rundt omkring på norske hustak!

Har du et spørsmål, send oss en e-post, og vi ringer en av våre eksperter.


 
 
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no