Kveldsåpent 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Kveldsåpent
 
 
Kveldsåpent er NRK P1s kveldsmagasin mandag til torsdag kl 19.07 - 22.00.

E-post:

Adresse:
Kveldsåpent
NRK P1
7005 Trondheim

 
Gjest i Kveldsåpent:

NRKs nye stemme fra Moskva

- Jeg har lyst til at norske seere skal ha en følelse av at Russland er et normalt land, selv om det ikke er det etter våre begreper, sier Arne Egil Tønset. Torsdagens gjest i Kveldsåpent vil de fire neste årene bringe oss historier fra dagligliv og politikk fra vår nabo i øst.

Publisert 13.03.2003 12:13. Oppdatert 14.03.2003 10:13.
Arne E. Tønset blir reporter fra byen med løkkuplene.
Tønset besøkte Sovjetunionen første gang i 1984, og kom stadig tilbake. Han ble raskt interessert i russisk historie, og for tre år siden kastet han seg over språket.

Språket åpner dører

- Det er viktig å kunne språket, det åpner dører på en helt annen måte enn når man er avhengig av tolk, sier den nye Moskva-korrespondenten.

Nå skal han i gang med en ny runde med språkstudier i juni. Basiskunnskapene er gode, men ordforrådet må utvides.

Et fargerikt land

-Russland er et fargerikt land. Inntrykket mange nordmenn sitter med er at Russland er livsfarlig. Vi journalistene har vært med på å skape dette bildet, så vi har oss selv å takke. Jeg håper jeg kan være med på å flytte fokuset, sier han.

Tønset er veteran i NRK, og kan feire 20-årsjubileum 1. september. Mesteparten av tida har han tilbrakt i NRK Finnmark, hvor han har hatt ansvar for å dekke norsk-russisk stoff for NRK Finnmark.

Av Camilla Eidsten Dahl og Steinar Mæhlum


 
 
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no