Jungeltelegrafen 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Jungeltelegrafen Sist oppdatert 09:31
 
 
Sendetider P2:
Lørdag kl. 14.03
Onsdag kl. 11.03 (reprise)
38 12 12 92
23 04 88 54

 
Jungeltelegrafen har fått nye sider. Dei gamle sidene blir liggjande i arkivet, men for oppdatert informasjon må du bruke dei nye.

4. – 9. november

Oslo World Music Festival 2003

Fakoly
Verdensmusikk vil igjen prege hovedstaden. Og NRK P2 er på plass med sendinger og reportasjer.

José Carlos Schwarz:

Frihetskjemper og musikalsk nyskaper

En flyulykke i Havana 1977 stanset karrieren til José Carlos Schwarz og bandet Cobiana Jazz. Musikkstilen de utviklet ble en umiddelbar suksess og et viktig bidrag i Guinea-Bissaus vei mot frihet fra kolonimakten Portugal.

Funana:

Lavteknologisk musikk med technotempo

Cesaria Evora er uten tvil den best kjente artisten fra Kapp Verdeøyene. Hennes spesielle stemme har ført de kappverdiske mornas til alle kontinenter. Mindre kjent er de andre musikkstilartene fra denne lille øygruppa ute i havet.

Elektronisk maorimusikk

Gruppa WAI er i ferd med å gjøre maorimusikken på New Zealand kjent over hele verden. Hemmeligheten er å koble tradisjonell musikk med elektronica.

Nyskapende fado

”Sensus” er tittelen på den nye plata til Cristina Branco fra Portugal. En gjennomarbeidet produksjon som tilgjengeliggjør fadomusikken for nye lyttere. Problemet er at den blir for kjedelig.

I et magisk rom med Tigerlily

Tigerlily er en norsk trio som nå har kommet ut med sin debutplate. De spiller musikk du ikke har hørt før, med utradisjonelle sammensetninger av instrumenter. Resultatet er en spennende kvalitetsproduksjon.

Forførende av Ferrer

Ibrahim Ferrer kommer nå ut med sin andre soloplate etter det internasjonale gjennombruddet med Buena Vista Social Club. Han er nå 75 år og gir med dette ut sitt beste album.

Klapa = kroatisk harmoni

Klapa
Dalmatia ligger langs kysten av Kroatia. Kikker du på kartet finner du blant annet byen Zadar helt nord og Dubrovnik helt sør. I mellom ligger det mange deilige badestrender, intime byer, mange små og mellomstore øyer - og musikk.

Aigi

Joiken er krydderet sier vokalist Anne Gro Gaup som også er frontfigur i gruppa Aigi. Sammen med gitarist Olav Eira har hun tatt sameland med storm med singelen Muital Munnje som betyr ”fortell meg”.

 
 
VÅRT MOTTO:
Vi tar pulsen på verden og er en grenseløs scene for musikk og opplevelser - et møtested for dem som vil møtes.
10 SISTE FOLK
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no