Radiogudstjenesten 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Gudstjenesten
 
 

Nye radioprester

Hvert år er det en fast "stall" av menigheter som har radiogudstjenester i NRK P1. De har fire gudstjenester hver, og det utgjør nær halvparten av alle gudstjenestene i løpet av et år.

Publisert 09.01.2002 12:37.
Hele menigheten fra gudstjenestestedet kommer på besøk i stuene til folk, det kan være på institusjoner eller til folk undervegs i bil. Samtidig som menigheten kommer til lytterne kommer også lytterne på besøk til den enkelte kirke eller menighet.

Stallmenighetene i år er Kråkerøy i Fredrikstad, Ullern i Oslo, Lundehaugen i Sandnes, Årstad i Bergen, Vereide i Gloppen, Strindheim i Trondheim og Grønnåsen menighet i Tromsø.

Her ser du representer fra stallmenighetene, foran fra venstre: Kjersti Marie Lægdene (Grønnåsen), Signe Margrethe Sandberg (Årstad), Jan-Erik Heffermehl (Ullern), Vidar Hansen (Kråkerøy), Mathias Anger (Grønnåsen) og Svein Helge Rødahl (Kråkerøy).

Bak fra venstre: Olaf Sigurd Gundersen (Vereide), Anton Hagen (Årstad), Anders Rinde (Vereide), Jan Øyvind Grøm og Knut Størdal (begge Strindheim). Representanter fra Lundehaugen mangler.

Det er mange hensyn å ta når NRK P1 sender gudstjeneste. Den skal helst være en vanlig og enkel gudstjeneste som den "utvalgte" menighet vil dele med dem som hører på i radioen. Det skal være god geografisk spredning i landet - fra bygd og by, vi ønsker at både kvinner og menn skal delta, og begge målformene skal være representert.

De andre gudstjenestene som ikke blir dekt opp av "stallmenighetene", blir enkeltgudstjenester fra kirker og menigheter rundt om i landet.

Siste saker:

10 SISTE RADIOGUDSTJENESTEN


10 SISTE RELIGION

ANDRE PROGRAMMER OM RELIGION OG LIVSSYN

Andaktens hjemmeside med ny adresse

NRK.NO har tatt i bruk et annet verktøy. Det betyr også at sidene ser litt annerledes ut enn før. Du kan klikke her og komme videre til de nye sidene.

Nye sider

Ove Gundersen og Margrete Nåvik (foto: NRK / Helge Helgheim)
Mellom himmel og jord har fått nye internettsider. Du kommer til den nye hjemmesida ved å klikke deg videre herfra.

Gudstjenesten har fått nye nettsider

Gudstjenesten har fått nye nettsider. Du kan fremdeles lese artiklene og det andre innholdet på disse gamle sidene, men for oppdatert informasjon må du bruke de nye.

Nye sider

Ove Gundersen og Margrete Nåvik (foto: NRK / Helge Helgheim)
Mellom himmel og jord har fått nye internettsider. Du kommer til den nye hjemmesida ved å klikke deg videre herfra.

Livssyn i NRK1

NRK1s talkshow Mon Tro ble foreløpig avsluttet før jul. Fjernsynet regner med å være tilbake med et nytt livssynsmagasin høsten 2005.

Salmer til alle tider har fått nye nettsider

Dei gamle sidene er framleis tilgjengelege slik at du kan lese artiklar og anna innhald, men for oppdatert informasjon må du bruke dei nye sidene.

 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no