skilleFilmfestivalen i Cannes 2004, banner, enkelskilleFilmquizskille_sluttUnderholdning: Walkabout
Filmfront 3-1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Filmfront Sist oppdatert 08:32
FILMFRONT
HØR FILMFRONT
søndag kl. 14:00
onsdag kl. 20:00
på NRK P2.
Programleder:
HØR SISTE FILMFRONT!
 
ANMELDELSES-ARKIV
A B C D E F G H
I J K L M N O P
Q R S T U V W X
Y Z Æ Ø Å 0-9
 
Ansvarlig for siden:

 

Mikal Olsen Lerøen

Filmfront skal gi deg det du trenger om film. Nyheter fra verdens filmfestivaler. Reportasjer fra glitrende premierefester. Portretter av filmkunstnere. Besøk på filmsett. Presentasjoner av nye trender og gamle bølger.

Publisert 03.01.2001 16:45. Oppdatert 14.02.2003 14:03.
Navn: Mikal Olsen Lerøen
Alder: 34
Bosted: Bergen

Livet før Filmfront?

Jeg har jobbet i NRK i ti år, og har vært innom programmer som Opptur, XL, Filmpolitiet, Kaliber, og Transit. Alt sammen i Petre, før jeg i milleniumsåret fikk i oppdrag å lage Filmfront for NRK P2. Før det har jeg tatt Journalisthøgskolen, og fag fra Universitet i Bergen og Den Norske Handelshøyskole. Og brukt alle lommepengene mine på Bergen Kino.

Radiointervjuet som startet karrieren

Husker ikke helt om det var en eks-utenriksminister fra Nicaragua, trener i Brann eller et britisk rockeband. Alt kunne nemlig skje i studentradioen. Jeg ser heller ikke bort fra at alt dette skjedde i det samme programmet. Som sagt, alt kunne skje.
Husker mye bedre en av de første dagene på jobb for XL på Petre. Da intervjuet jeg først James Brown på direkten og en halv time seinere rapporterte jeg fra pressekonferansen Nelson Mandela hadde i
forbindelse med fredsprisutdelingen det året. Det var en rar dag på jobb.

Favorittkunstnere

Tom Waits er en favorittartist, mens Axel Sandemose er en forfatter jeg setter pris på, blant regissører har jeg et godt øye til Luc Besson og Tim Burton. Favorittskuespilleren min for tiden er Mickey Rourke, før han falt igjennom. Eller Humphrey Bogart, før han døde. Eller Christopher Walken, når han får slippe til. Mest magi av samtlige jeg har sett har Lauren Bacall.

Filmopplevelse som gjorde sterkt inntrykk

Det er nærmest umulig å komme utenom at Natural born killers med sin mix av ironi og alvor tok totalt rotta på meg. Ellers vender jeg alltid tilbake til feelgoodfilm numero uno for meg True Romance, hvor Quentin Tarantino sitt råe manus, smelter sammen med Tony Scott sin slicke stil til den perfekte filmkosen. Jeg har selvsagt eldre klassikere inne på tipåtopplisten min også, som Gudfaren, The big sleep og Casablanca, men er et barn av åttitallet med alt det må innebære. For eksempel en fascinasjon for filmer der ting går dårlig, som Alien, Seven og Fight club.

Hva innebærer en vellykketFilmfront-sending?

Dersom du skulle få lyst å ringe opp en venn for å dra vedkommende til nærmeste kino eller videobutikk så er jeg fornøyd. Og dersom du i noen minutter har hatt følelsen av å være på filmfestival i Havana eller på filmsett på Hadeland så er jeg en lykkelig mann. Mer trengs ikke for meg.

Beste hilsen

Mikal.


 
Player: filmfront
 
MIKALS FAVORITTER NÅ
1. The Hours.
3. The Ring.
2. Ringenes herre - to tårn.
5 SISTE FILM
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no