topp 3 balsam
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Balsam
Hovedsiden
Balsam
Hjelperne
Spillelister
Øregodt
Plunder
Livet er for kort
Spillelister

NRK P1
kl 1805 - 1840
Man- ,tirs-, ons- og torsdag

Tips, spørsmål, ris & ros? Kontakt oss:

Balsam NRK P1
7005 Trondheim

Tlf.: 73 88 14 40/00

 

Her er balsamgjengen

Selv om det er et forholdsvis kort program, ligger det mye arbeid og planlegging forut for de ukentlige dosene med Balsam. Her kan du lese litt om de faste stemmene i Balsam.

Publisert 05.10.2006 12:52.


Balsams faste radiostemme


Anne Line Abotnes. Foto Stian Fjelldal.
Da Balsam var et par år gammelt, fant Anne Line Abotnes veien til Balsams hjørnekontor som nyutdannet journalist og dokumentarist. Først bare for å lage noen få saker, men det som gir mersmak blir det ofte mer av, så med unntak av noen korte perioder hvor hun har jobbet andre steder, har Balsam vært hennes beskjeftigelse siden da. Hun har hatt forskjellige funksjoner, og vært fast reporter mye av tiden, men nå er hun Balsams stemme, og fast programleder.

Anne Line er fra Samnanger i Hordaland, og om hennes vitebegjær har vært der helt fra barndommen, eller om det har kommet senere skal være usagt. Men hun har iallefall flere spørsmål på lager enn det er svar på, og det kan komme godt med uansett om man er en travel, utegående reporter, eller programleder med stort formidlingsbehov.


Jakter på balsamstoff


Silje Marie Lien. Foto Stian Fjelldal.
Silje Marie Lien kom første gang til Balsam som praksiselev fra Høgskulen i Volda. Hun hadde egentlig fått en annen praksisplass, men ville absolutt til Balsam, og slik ble det. Det ble et vellykket møte mellom studenten og Balsam, så etter endt utdanning kom hun tilbake, og er fremdeles i redaksjonen.

Silje er redaksjonens faste reporter, når hun ikke vikarierer for programlederen. Hun er altid på jakt etter godt balsamstoff, og er å høre i programmet flere ganger i uka. Hun serverer lytterne reportasjer om alt mulig som rører seg. Den ene uka kan hun være ute i byen, mens hun uka etter gir en stemningsrapport fra post på elgjakt. Silje er fra Hamar, og har ofte godt reportasjestoff med derfra når hun har vært hjemmom en tur.


Programmets alt-mulig-mann


Jørgen Aune Hagen. Foto NRK.
Jørgen Aune Hagen er for tiden eneste hane i kurven, og lever gode dager på hjørnekontoret sammen med Anne Line og Silje. Han har fulgt Balsam siden starten, i tillegg til at han jobber med andre ting. Han er fra Vinjeøra i Sør-Trøndelag, og fant veien til NRK i 1991.

Han er programmets alt-mulig-mann, og du kan høre ham innimellom når han er inne for å presentere en konkurranse, kåsere, eller når han har vært ute og laget en reportasje. Ellers bruker han mye tid på å finne gode gjester til programmet hver uke, og forberede deres besøk i Balsam.


Vår voksne grubler


Berit Louise Westad. Foto NRK.
Annenhver tirsdag dukker Berit Louise Westad opp i Balsam og deler sine mange tanker med oss. Mange år i Trøndelag har ikke klart å forandre den karakteristiske bergensdialekten, og som forteller er hun en mester til å skape bilder på radio. Hun har bodd i USA i perioder, og hun har sin faste ferieøy i Hellas. Berit bruker mye av tiden sin på å gruble og på å drømme seg vekk. Hun legger merke til små detaljer og underfundige sammentreff i sine omgivelser.

Enten det er minner fra turer til Hellas eller USA, små mellommenneskelige hverdagsproblemer, tankekors omkring barn og barnebarn, eller det er sommerhuset eller kjøkkene som skal få en ansiktsløftning, har Berit mange originale tanker om det. Tankene deler hun gladelig med Balsam sine lytterne.


Vår høyttenkende svenske


Kristina Granqvist. Foto NRK.
Hun kom fra Sveriges Radio til NRK for å være en periode, men selv om det begynner å bli lenge siden, har vi liksom aldri klart å slippe taket i Kristina Granqvist. Hun alternerer med Berit om å være fast kåsør, og fra sin side av Kjølen sender hun oss sine rapporter om alt mulig.

Hennes stil er noe helt for seg selv. Hun formidler sine små og store beskjeder på en måte bare Kristina kan. Ingen ting er for alvorlig til at hun klarer å legge sin varme i bunnen, og krysse det med både humor, ironi, sarkasme og omtanke på en gang. Det blir ikke det samme å sende Balsam, uten at vi hører hennes "Kära Norge" med jevne mellomrom. Hun snakker direkte til oss alle på en gang.


 
Øregodt banner 180
Balsamgjestene
Espen Thoresens Plunder
Vinn t-skjorte
10 SISTE BALSAM
5 SISTE PROGRAMMER
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no