topp 3 balsam
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Balsam
Hovedsiden
Balsam
Hjelperne
Spillelister
Øregodt
Plunder
Livet er for kort
Spillelister

NRK P1
kl 1805 - 1840
Man- ,tirs-, ons- og torsdag

Tips, spørsmål, ris & ros? Kontakt oss:

Balsam NRK P1
7005 Trondheim

Tlf.: 73 88 14 40/00

 

Arendalskvinner husfilosofer i NRK

Ni arendalskvinner med svært ulik bakgrunn, men med filosofi som felles interesse er engasjert som husfilosofer i NRK P1. Hver mandag vil de dukke opp i programmet Balsam for å diskutere livets store spørsmål.

Publisert 07.06.2004 11:22. Oppdatert 29.09.2004 12:56.
Av Jon-Annar Fordal

Bilde: Arendalskvinner engasjert som husfilosofer i i NRK: Ellen Møller Norberg, Vibeke Leland, Elisabeth Hubbard, Anne Bulien, Randi Bygland, Ann-Brit Christoffersen og Arlette Grøvan Vareberg. (Foto: Ragnhild Lund)

Til daglig er de henholdsvis begravelsesagent, lærer, sekretær, student, fitnesstrener og miljøterapeut, optiker, førskolelærer og jurist. I tillegg til dette liker de å sette seg ned og tenke høyt sammen rundt et bord. I Arendal møtes de hver måned for å undres og nå skal de gjøre det ukentlig for åpen mikrofon i Norges største radiokanal!

I Balsam skal damene hver mandag diskutere tema som sannhet, forventninger, selvfølelse og selvtillit, religion, filosofiens styrke, drømmer og sjef i eget liv for å nevne noe.

Og selv om de ikke har noen radioerfaring fra før av, er det liten mikrofonskrekk å spore, sier Balsams programleder Ragnhild Lund som er med på arendalkvinnenes høyttenkning.

De er alle i førtiårene og er håndplukket av primus motor for filosofiklubben, Anne Bulien. Hun tar imot jentene i sitt lyse og trivelige hjem med utsikt utover den sørlandske skjærgården hver gang det filosoferes. I løpet av kvelden hører det selvsagt også med god mat og drikke, som bensin til tankeredskapene. Maten lager Anne selv, til stor begeistring fra de andre som skryter hemningsløst av kokkeferdighetene.

Klubben har de valgt å kalle Philo-Sophia, som er gresk, og betyr kjærlighet til visdom.

Disse er med som Balsams husfilosofer de første rundene:

Vibeke Leland
Ann-Brit Christoffersen
Arlette Grøvan Vareberg
Elisabeth Hubbard
Randi Bygland
Ellen Møller Nordberg
Anne Bulien

(Dette er sju av filosofiklubbens ni faste medlemmer)

Balsam NRK P1 kl 18.05


 
Øregodt banner 180
Balsamgjestene
Espen Thoresens Plunder
Vinn t-skjorte
10 SISTE BALSAM
5 SISTE PROGRAMMER
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no