topp 3 balsam
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Balsam
Hovedsiden
Balsam
Hjelperne
Spillelister
Øregodt
Plunder
Livet er for kort
Spillelister

NRK P1
kl 1805 - 1840
Man- ,tirs-, ons- og torsdag

Tips, spørsmål, ris & ros? Kontakt oss:

Balsam NRK P1
7005 Trondheim

Tlf.: 73 88 14 40/00

 

Hele Balsam-gjengen

Når Anne Line ikke er programledervikar, lager hun reportasjer for Balsam, og foruten henne og Ragnhild er Jørgen Aune Hagen redaksjonens tredje faste medlem. I tillegg er Silje Marie Lien og Berit Louise Westad stemmer som høres i Balsam-universet med faste mellomrom.

Publisert 16.01.2003 13:08. Oppdatert 11.10.2005 12:37.

Av Jørgen Aune Hagen

Til sammen blir dette en glad bukett med medarbeidere, som bruker arbeidsdagene på å lage en positiv "lomme" i radiohverdagen de fire første dagene i uka. Her skal vi gjerne ta opp alvorlige og utfordrende tema, men på en slik måte at det blir balsm for den som vil hvile ørene etter en lang og hektisk dag.

Redaksjonen


Ragnhild Lund Ansnes. Foto NRK
Ragnhild Lund Ansnes kommer opprinnelig fra Alta. Etter et journalistisk nomadeliv, kom hun til Trondheim i 2001 for å være med på oppstarten av Balsam. Nomadetilværelsen ble lagt på hylla, og hun har vært programleder siden første sending 3. januar 2002.

I de årene Balsam har vært på lufta har latt seg sjarmere av finnmarksdialekten hennes, og en lytter sendte en beskjed om at bedre radiovert hadde han ikke hørt siden 1960!

Ragnhild er en travel dame, med en hektisk timeplan. Der er blant annet orienteringsløp og yoga faste innslag, men ingen timeplan er så spekka at hun ikke får tid til å shoppe og sitte på kafè. Hun liker å gjøre ting hun egentlig er redd for, og har et fallskjermhopp som sin sterkeste egenutfordring så langt.Anne Line Abotnes. Foto NRK.
Da Balsam var et par år gammelt, fant Anne Line Abotnes veien til Balsams hjørnekontor som nyutdannet journalist og dokumentarist. Først bare for å lage noen få saker, men det som gir mersmak blir det ofte mer av, så med unntak av noen korte perioder hvor hun har jobbet andre steder, har Balsam vært hennes beskjeftigelse siden da.

Anne Line er fra Samnanger i Hordaland, og om hennes vitebegjær har vært der helt fra barndommen, eller om det har kommet senere skal være usagt. Men hun har iallefall flere spørsmål på lager enn det er svar på, og det kan komme godt med for en travel, utegående reporter.Jørgen Aune Hagen. Foto NRK.
Jørgen Aune Hagen er for tiden eneste hane i kurven, og lever gode dager på hjørnekontoret sammen med Ragnhild og Anne Line. Han har også fulgt Balsam siden oppstarten, i tillegg til at han jobber med andre ting. Han er programmets alt-mulig-mann, og du kan høre ham innimellom når han er inne for å presentere en konkurranse eller når han har vært ute og laget en reportasje.Vår frittgående høyttenker


Berit Louise Westad. Foto NRK
Annenhver tirsdag dukker Berit Louise Westad opp i Balsam og deler sine mange tanker med oss. Mange år i Trøndelag har ikke klart å forandre den karakteristiske bergensdialekten, og som forteller er hun en mester til å skape bilder på radio. Hun har bodd i USA i perioder, og hun har sin faste ferieøy i Hellas. Berit bruker mye av tiden sin på å gruble og på å drømme seg vekk. Hun legger merke til små detaljer og underfundige sammentreff i sine omgivelser.

Enten det er minner fra turer til Hellas eller USA, små mellommenneskelige hverdagsproblemer, tankekors omkring barn og barnebarn, eller det er sommerhuset eller kjøkkene som skal få en ansiktsløftning, har Berit mange originale tanker om det. Tankene deler hun gladelig med Balsam sine lytterne.

Balsams fordomsbarometer


Silje Marie Lien er siste tilskudd til Balsam-familien. Hun dukket opp i redaksjonen akkurat i det vinteren 2005 gikk over i vår, som journalistpraktikant fra Høgskolen i Volda. Så ventet en periode som sommervikar, og hver torsdag framover skal hun teste ut hvilke fordommer vi har til folk i forskjellige yrker. Serien har fått tittelen Jobbanken.

Hun har satt sammen et panel som skal lufte sine tanker og fordommer omkring forskjellige yrker, og hun besøker samtidig noen som har dette yrket, for å se om fordommene stemmer.

Berits kåserier og Siljes jobbank kan du høre ved å klikke på lydlenkene på denne siden.

En kåsør med mange stemmer


Ivar Nergaard er Balsams andre høyttenker. Som Berit, deler Ivar også sine tankerekker med lytterne annenhver uke. Hva som opptar ham varierer fra gang til gang. Det spenner fra det mest aktuelle til det mer anonyme, og fra store tanker til hverdagslige småting.

Ivar Nergaard.
Ivar har et mangfoldig talent. Han er skuespiller, artist, tekstforfatter, musiker og sanger. Hans dype bassrøst har plassert ham som 2. bass i Mannskoret, et kor bestående av mange kjente NRK-ansikter fra Marienlyst i Oslo. I tillegg er han vokalist og tekstforfatter i gruppa Ompakara.

Sammen med Hans Petter Nilsen og Klaus Joakim Sonstad utgjorde han en tredjedel av showgruppa Adamseplene. De rakk å sette opp tre kritikerroste forestillinger før de fortsatte med artistlivet hver for seg.

Han har lang TV- og radioerfaring, og har vært å se flere steder i NRK radio og TV, i tillegg til hovedrolle i situasjonskomedien Ca lykkelig og programleder i flere programmer i TV 2. Han har også vært programleder for Skjult Kamera på TV Norge.

Nå er det teater som opptar ham, og Trøndelag Teater er tilholdssted for tiden. Men hos oss i Balsam skal han altså kåsere, noe han også har lang erfaring med å gjøre. At han er en god imitator med mange spennende stemmeleier, vil du nok merke etter hvert.

Balsam – NRK P1 – mandag til torsdag kl. 18.05.


 
Øregodt banner 180
Balsamgjestene
Espen Thoresens Plunder
Vinn t-skjorte
10 SISTE BALSAM
5 SISTE PROGRAMMER
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no