topp 3 balsam
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Balsam
Hovedsiden
Balsam
Hjelperne
Spillelister
Øregodt
Plunder
Livet er for kort
Spillelister

NRK P1
kl 1805 - 1840
Man- ,tirs-, ons- og torsdag

Tips, spørsmål, ris & ros? Kontakt oss:

Balsam NRK P1
7005 Trondheim

Tlf.: 73 88 14 40/00

 

Øregodt med Ragnhild

- Jeg prøver å være meg selv. Jeg er nysgjerrig av natur og liker folk. Synes det er kjempestas å snakke med folk. Så å jobbe i radioen og spre øregodt passer veldig godt for meg, sier Balsam-jenta i NRK P1 Ragnhild Lund (28).

Publisert 25.02.2002 14:48. Oppdatert 05.03.2004 14:43.
SE OGSÅ:
- Jeg kommer fra Alta og der er vi veldig flinke til å gå på kaffebesøk til hverandre. Så jeg er vant til å snakke med folk. Unge som eldre. En slik lett og ledig tone som det ofte er rundt kaffebordet forsøker jeg også å overføre til radioen. Balsam skal være et ledig og ledig radioalternativ etter en kanskje hektisk dag. ”Balsam” skal være balsam for både kropp og sjel, smiler Ragnhild.

Ferdig med videregående skole ante ikke Ragnhild hva hun skulle bli eller hvilken vei hun skulle slå inn på.

28 år gamle Ragnhild Lund fra Alta leder Balsam på Norges største radiokanal fire ganger i uka. (Foto: Per Kristian Johansen / NRK)


– Skulle jeg arbeide med noe innen reiseliv, kanskje bli selger, gå Landbrukshøyskola på Ås, begynne i Utenriksdepartementet eller kanskje bli journalist. Jeg hadde minst ti ulike retninger jeg kunne tenke meg å gå, sier Ragnhild.

Som et lite kompromiss tok hun turen til Bodø og studier i mediekunnskap. – En sånn ”journalist light”-utdanning, mens jeg bestemte meg ordentlig for hva jeg skulle bli, sier Ragnhild.

Fra TV til radio

Hun fortsatte å studere i Bergen, fikk praksis i TV2 og begynte med ”ordentlige” journaliststudier i Stavanger. En ny prakisperiode fulgte ved NRK Rogaland og dermed tok NRK-karrieren av. Fra Rogaland gikk veien til radiosentret på Tyholt i Trondheim. Her har hun jobbet både i Musikkrevyen og Kveldsåpent før hun fikk programlederjobben i Balsam fra nyttår.

Fire ganger i uka er hun på lufta med Balsam i P1. Mye musikk og en passelig dose verbalkrydder, sier Ragnhild Lund og spretter litt omkring i gangene på radiosentret på Tyholt i Trondheim.

Kunne overraske

Litt damepreg liker de mange jentene som jobber med Balsam å sette på programmet. - Blant annet gjennom musikken vi spiller. Det finnes mange flinke kvinnelige vokalister. De drukner ofte blant alle de mannlige. Så vi har som mål å være litt ekstra flinke til å spre kvinnelig godlyd, sier Ragnhild.

- Balsam skal jo være mye øregodt. Gode lyder betyr mye for oss. Både musikalsk og verbalt. Dette programmet skal jo være balsam på alle måter, slutter Ragnhild Lund. 
Øregodt banner 180
Balsamgjestene
Espen Thoresens Plunder
Vinn t-skjorte
10 SISTE BALSAM
5 SISTE PROGRAMMER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no