skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
P2-teatret_toppbanner_3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > Radioteatret > P2-teatret Sist oppdatert 11:30
 

Silent Winds of Blackpool

Ikke bare vier Radioteatret en hel måned til den tidligere «Prix Europa»-vinneren Christopher C-H Grøndahl. Vi sender like godt et av hans ferske stykker til årets konkurranse. I stykket «Silent Winds of Blackpool» er han aktuell som aldri før.

Publisert 12.10.2006 17:15. Oppdatert 18.10.2006 11:17.
Av Gry Elise Jacobsen

«Det er enkelt. En seilbåt oppover Themsen. Ombord finnes en kasse som ingen kontrollerer. Fra Nord-Korea. Det kan være noe riktig utrivelig i den kassen».

CHRISTOPHER GRØNDAHL: I 2003 vant han prisen for stykket «RISK», i år bidrar han med det høyaktuelle stykket «Silent Winds of Blackpool». (Foto: Gry Elise Jacobsen, NRK DRAMA).
Christopher Grøndahl har gjort det igjen. Han har skrevet et skremmende aktuelt stykke. Denne uken skal delegater fra hele Europa høre, diskutere og bedømme NRKs radiodramatiske bidrag, «Silent Winds of Blackpool», under årets «Prix Europa».

Politikk og action. Høyaktuell sci-fi. Kjærlighet og galskap. Kort sagt: Mennesket og verden. Christopher Grøndahl representerer noe eget i Norges dramatiske landskap, kanskje særlig i radiosammenheng. Ikke bare sprenger stykkene radiomediets grenser, de viser seg igjen og igjen å være skremmende aktuelle. Kanskje er det ikke Sci-fi og eksistensell action? Kanskje handler dette like mye om noe som skjer med mennesket og verden, her og nå?

Aktuell prisvinner

Tidligere har Christopher Grøndahl stått for to hørespill som på ingen måte har gått upåaktet hen i Radioteatrets historie. Debuten, «Niveanatt», var så aktuell at man måtte flytte premieredatoen. Grøndahls andre stykke «RISK», vant for første gang i norsk radiodramasammenheng «Prix Europa» for beste hørespill.

I høst sender Radioteatret to nye stykker av den produktive forfatteren, som samtidig gir ut bok («104» på Aschehoug) og setter opp nytt stykke («Koshatnek» på Château Neuf) . Det er stadig Grøndahls eksistensielle action som står i høysetet - på alle scener.

Silent Winds of Blackpool

Den gravide forfatteren Victoria hører stemmer i hodet. Hun tror de kommer fra historien hun skriver på. På vei for å besøke søsteren i London, lander hun på Heathrow i det en atombombe går av utenfor parlamentet og blåser bort store deler av byen.
På flukt møter hun igjen stemmen. Men er stemmen virkelig inne i hodet hennes? Og hvorfor vet han alt om bomben som akkurat har gått av?

Regi: Marit Moum Aune
Lyddesign: Wenche Ødegaard
Musikk: Eivind Aarseth
Medvirkende: Heidi Goldmann, Christopher Staib, Anders Mordal, Iren Reppen mfl

STEMMEN I HODET: Anders Mordal (Foto: Christopher Grøndahl)


«Silent Winds of Blackpool» hadde premiere i Radioteatret søndag 15.okt. kl. 15.03 og ble sendt i reprise mandagen etter. Søndag 12. november kl. 15.03 og mandag 13. november kl. 19.30 sender vi det om igjen,

LENKER

 
Radioteatret går løs på monstret
Fruen fra havet
10 SISTE RADIOTEATER
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no