skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
P2-teatret_toppbanner_3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > Radioteatret > P2-teatret Sist oppdatert 11:30
 
Samleside: KEISER OG GALILEER

Svanhilds frihet

I siste akt av «Kjærlighetens komedie» skjer det som vi ikke trodde skulle skje i en komedie: Falk og Svanhild går fra hverandre. Hvorfor det da, Henrik Ibsen?

Fruen fra havet

Foto: Eivind Bones
Ellida Wangel slites mellom valget mellom å leve i fortiden eller her og nå. Mellom den irrasjonelle uforløste kjærligheten og den trygge nestekjærlighet ektemannen tilbyr henne. Men er det mulig å legge fortiden bak seg, hvis ikke man er fri i sitt eget liv - til å velge?

Peer - perfekt for radio?

Det er ikke bare på DAB-radio du kan få din nødvendige dose Ibsen denne helgen. I P2-teatret sender vi andre del av den kritikerroste Radioteater-oppsetningen av Peer Gynt.

Når vi døde våkner

Naken står hun modell for ham daglig. Hun er ung, vakker, velskapt. Han er en ambisiøs, ung kunstner. Den erotiske ladningen er stor, men forløses aldri. Mange år senere møtes de ved ruinene av sine liv.

Toralv Maurstad som Rubek

Sprek som en unghingst og midt oppe i storspill på Nationaltheatret i «Mens vi venter på Godot», steppet Toralv Maurstad på kort tid inn som Rubek i «Når vi døde vågner» i Radioteatret.

Essensen av Ibsen

«Er det lov å være begeistret over Radioteatrets omfattende Ibsenprosjekt enda en gang?» spurte Aftenpostens anmelder Per Haddal seg i søndagens avis. Svaret er selvfølgelig fra vår side, et rungende JA!

Premiere:

På viddene

Henrik Ibsens episke dikt «På viddene» har fått lyddramaets form, Bjørn Sundquists stemme, Åsmund Feidjes musikk og Steinar Berthelsens regi i helgens Ibsen-premiere på P2. Gå ikke glipp av en formidabel lydopplevelse.

EDVARD-prisen til Feidje

Komponist og regissør Åsmund Feidje vant i går EDVARD-prisen for andre gang. Denne gangen for musikk-komposisjonen til forestillingen «Keiser og galileer».

Blå fugl:

Keiser og galileer

Sverre Solberg vant torsdag Radioteatrets Blå fugl for sin innsats som Julian i "Keiser og galileer". Søndag sender P2-teatret utdrag fra suksessforestillingen - til ære for vinneren.

Fantastisk som Julian

Skuespiller Sverre Solberg ble i dag tildelt Radioteatrets Blå Fugl for sin tolkning av rollen som Julian i Radioteatrets oppsetning av Henrik Ibsens ”Keiser og galileer”.

FLERE SAKER

 
Radioteatret går løs på monstret
Fruen fra havet
10 SISTE RADIOTEATER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no