skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
P1-krimmen_toppbanner_3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > Radioteatret > P1-krimmen Sist oppdatert 09:48
 

En dame forsvinner

«En dame forsvinner» er basert på en klassisk spenningsroman fra 1930-årene, som også er filmet flere ganger. Mest kjent er nok Alfred Hitchcocks versjon. Her kommer den for første gang i NRK Radioteatret.

Publisert 06.12.2006 19:14. Oppdatert 13.12.2006 09:26.
Av Gry Elise Jacobsen

Hør «En dame forsvinner»

Orientekspressen ruller vestover fra Balkan; en broket gjeng av passasjerer myldrer om hverandre – noen på vei hjem, noen på flukt, og noen kanskje i hemmelig oppdrag, for året er 1938 og krigsskyer er i ferd med å trekke opp over Europa.

EN DAME FORSVINNER: Nicolai Cleve Broch, Charlotte Frogner og Tone Danielsen (Foto: Anne Liv Ekroll)


Midt i mengden møtes to britiske kvinner, en ung og en eldre. Iris Carr, som har vært på ferie, og Miss Froy, som har arbeidet som guvernante hos prinsen av Slavonia.

Men gleden over selskapet blir til bekymring og så til skrekk: Miss Froy forsvinner sporløst om bord på toget. Og: Det er ingen som vil innrømme å ha sett henne. Snart er det bare to unge herrer som ikke tror at Iris er gal . . .

På nett

For første gang kan Radioteatret også by på stykket i fire uker etter sending. Du finner hele stykket i NRKs avspiller på nett. Dette er noe mange har ventet lenge på, og det er en stor glede å endelig kunne få prøve seg ut på nettet. Enn så lenge er dette den eneste produksjonen vi har muligheten for å legge ut, men vi håper etterhvert å kunne legge ut alle våre nyproduksjoner på nett - så snart alle rettigheter er på plass med alle kunstnerorganisasjonene.

En dame forsvinner

Krimhørespill i to deler, etter Ethel Lina Whites roman.

Regi: Nils Nordberg
Lyd: Arne Barca
Oversettelse: Eve Marie Lund
Medvirkende: Nicolai Cleve Broch, Charlotte Frogner, Tone Danielsen, Geir Kvarme, Håkon Ramstad, Kim Haugen, Kari Simonsen, Inger Teien, Nils Vogt, Elsa Lystad mfl.

Hør det!

Andre episode av «En dame forsvinner» sendes lørdag 16. desember klokken 14.03. Den sendes også neste dag i samme kanal klokken 23.03. Og, som sagt: I fire etterfølgende uker på nettet.

Hør «En dame forsvinner»


LENKER

 
SENDETID
Lørdager kl. 14.03 og søndag kl. 23.03 på P1. NB! Endringer forekommer! Se:
KONTAKT
Redaktør:
Ansvarlig for sidene:
Tlf: 23 04 84 56 Fax: 23 04 70 88
10 SISTE RADIOTEATER
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no