skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
P1-krimmen_toppbanner_3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > Radioteatret > P1-krimmen Sist oppdatert 09:48
 

Nyquists location

Den gangen Gerd Nyquist var president i Rivertonklubben, sørget hun alltid for at medlemmene fikk mer enn møtereferat å snakke om. Og location kunne faktisk samsvare med senere kriminalhistorier, av andre krimdronninger...

Publisert 14.10.2005 14:08.
Av Nils Nordberg

La oss gå tilbake til en dyster desemberkveld i 1972. Da Gerd Nyquist var president i Rivertonklubben ble møtene holdt i hennes hus på Smestad, en gammel rødmalt villa med hage og mange mystiske rom og ganger, den perfekte ramme rundt tvilsomme forehavender.

AVDØDE ØNSKET IKKE BLOMSTER: Kai Remlov, Hilde Olausson, Nils-Ole Oftebro (Foto: NRK)


Og denne kvelden i klubbens første år, var huset og omgivelsene mørklagt, det hang skikkelser i trærne, og de fremmøtte ble geleidet gjennom kullsvarte ganger av formummede skikkelser, mellom jamrende stemmer fra kister og kott, og flagrende hvite damer...

...Før de bleke og vettskremte kom inn til lys og varme og ertesuppe i den Nyquistske spisestue - spør ikke meg hva ertesuppe har med krim å gjøre, men det var fast meny.

Dersom dette minner litt om et av Edith Ranums kriminalhørespill, så er det helt riktig - Ranum lånte scenografien til Julia Tinnberg-serien "Mord med ukjent motiv". La oss nå høre hva disse krimdronningene - Ranum og Nyquist - får til når de slår sine djevelske talenter sammen. Lukk dørene, dra for vinduene; det er krimtid i radio.

Hør det!

Andre episode av hørespillserien «Avdøde ønsket ikke blomster» sendes lørdag 15. oktober klokken 14.03. Reprise i samme kanal søndag klokken 23.03.

Avdøde ønsket ikke blomster

Av Gerd Nyquist
Dramatisering: Edith Ranum
Regi: Paul Skoe
Lyddesign: Jan Erik Hoel
Medvirkende: Kai Remlov, Nils Ole Oftebro, Kim Haugen, Marie Louise Tank, Hans Ola Sørlie, Hilde Olausson m.fl.Siste saker:

 
SENDETID
Lørdager kl. 14.03 og søndag kl. 23.03 på P1. NB! Endringer forekommer! Se:
KONTAKT
Redaktør:
Ansvarlig for sidene:
Tlf: 23 04 84 56 Fax: 23 04 70 88
10 SISTE RADIOTEATER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no