skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
P1-krimmen_toppbanner_3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > Radioteatret > P1-krimmen Sist oppdatert 09:48
 

De tre personligheter

Lørdag 9. oktober kl. 14.03 sender Radioteatret andre episode i serien «Kontaktskudd». Krimekspert Nils Nordberg gir deg her et innblikk i seriens tre politimenn - og personligheter.

Publisert 07.10.2004 17:01.
SE OGSÅ:
Av Nils Nordberg og Gry Elise Jacobsen

I «Kontaktskudd» møter vi tre ulike personligheter. Selvsagt er de skapt av forfatteren, men i denne radioteater-sammenhengen har også skuespillerne i høy grad vært med på å utvikle karakterene.

KONTAKTSKUDD: Bjørn Sundquist, Anne Krigsvoll og Jack Fjeldstad
Det var visst forresten min ide (Nils Nordberg) å gi dem hver sin dialekt og geografiske bakgrunn. Derfor, hvis noen synes å fornemme en viss stemmelikhet mellom den ene av de tre - og fjernsynets Konrad Sejer, så er nok ikke det tilfeldig – det var som betjent Øyvind Bjerke i Solberg-seriene at Bjørn Sundquist gikk politiskolen så å si.

Bjerke, Brun og Lier

Bjerke er altså en bomsterk finnmarking, hissigpropp og jentefut, men god på bunnen får vi og Eva Brun tro. Og Eva, nyslått overkonstabel, er en tøff trønderjente, en ung enke med en liten datter.

Og så har vi sjefen på laget, betjent Kristian Lier, en mann som er blitt garvet og livsklok i tjenesten, østlending og familiefar.

Her møter vi ingen superhelter som suser rundt i bil og vifter med «gønnere», men dyktige, seige snuter som ikke gir seg før de tar den skyldige. Og som aldri slutter å reagere som mennesker når de står overfor det verste . . .

Hør det!

Andre episode av «Kontaktskudd» kan du høre i P1, lørdag 9. oktober klokken 14.03. Reprisen kan du få med deg i samme kanal, søndag klokken 23.03.

Kontaktskudd

Av Johs Solberg
Regi og manusbearbeidelse: Nils Nordberg
Lyddesign: Jan Erik Hoel
Medvirkende: Bjørn Sundquist, Anne Krigsvoll, Jack Fjeldstad, Pelle Christensen, Lasse Lindtner, Siri Rom, Nils Vogt, Ingolf Karinen, Torfinn Nag, Vidar Sandem m.fl.

 
SENDETID
Lørdager kl. 14.03 og søndag kl. 23.03 på P1. NB! Endringer forekommer! Se:
KONTAKT
Redaktør:
Ansvarlig for sidene:
Tlf: 23 04 84 56 Fax: 23 04 70 88
10 SISTE RADIOTEATER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no