skilleBildegalleriskilleNettradioskille_slutt
4040 norgesglasset 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > Norgesglasset 40/40 Sist oppdatert 10:46
 
Hovedsiden
50-tallet
60-tallet
70-tallet
80-tallet
Det skjedde
Dagens nøtter
Konkurranser
Spillelister
Hitlister
Redaksjonen
Det skjedde
As Time Goes By
Top 10
Elvisbanner
The Beatles
 
4040
Norgesglasset
NRK P1

mandag - fredag
kl 14.00 - 15.00

Norgesglasset
NRK P1
7005 Trondheim


 
Moter på 80-tallet:
Hullete dongribukser, Ball-genser og filler i kreppa hår eller eksklusiv paljettkjole og digre sløyfter i taft og tyll festa både her og der.... Moten på 80-tallet har noe for enhver smak (-eller for enhver dårlig smak, som vi liker å si i ettertid).

Tidenes musikkbløff

Popgruppen Milli Vanilli slo igjennom i 1989, men etterhvert skulle det vise seg at duoen bare drev med juks og fanteri. For de to fløtepusene fra Tyskland besto ikke sin egen Milli-Vanilli-test, og strøk med glans.

Torghatten-ulykka

Torghatten-ulykka i mai 1988 brant seg inn i vår bevissthet som en av de verste flyulykkene i norsk historie. Ikke minst hos lensmannsførstebetjenten som kom først til ulykkesstedet.

Donald Duck på samisk

I 1988 fikk det samiske forlaget Jorgalæddi tildelt bevilgninger som sikret at også samene fikk lese Donald Duck og Co, eller "Vulle Vuojas", på sitt eget språk.

18-åring trosset Sovjets forsvar:

Med småfly på Den røde plass

Den 28. mai 1987 kom et lite Cessna-fly inn over Moskva, sirklet et par runder rundt Den røde plass og gikk til slutt inn for landing.

Skogdøden som ble avlyst

Sur nedbør og skogdød var et hett tema i miljødebatten gjennom hele 80-tallet. Bakgrunnen var blant annet dramatiske meldinger fra Tyskland, der forskerne hevdet at skogen over store deler av Europa holdt på å dø på grunn av luftforurensning.

Balladen om den flyvende hollenderen

Knapt noen artist har blitt mer elsket, knapt noen mer kritisert. - Men enhver nachtspiel-gitarist med respekt for seg selv har en eller flere av hans låter på repertoaret. I 1987 døde multikunstneren Cornelis Vreeswijk, bare 50 år.

Tsjernobylulykken

En radioaktiv lærepenge

En brann nær Kiev i 1986 kom til å forandre livet til reineiere i Nord-Trøndelag og øke mistroen til helsemyndighetene i Norge. I 1986 smalt det i et kjærnekraftverk i Tsjernobyl.

Palmedrapet

28. februar 1986: Sveriges statsminister Olof Palme er på vei fra kino sammen med kona Lisbeth. Kl. 23.15 blir de stoppet av en mann på fortauet. En drosjesjåfør kjører forbi og ser de tre snakke sammen. Like etterpå hører han skudd og ser en mann flykte. Drosjesjåføren varsler politiet. Noen springer til for å hjelpe. På veg til sykehuset dør Olof Palme i ambulansen.

"Take On Me" - Videosuksessen

Med 80-årene skjøt musikkvideo-produksjonen fart for fullt. Også norske artister lagde flere og flere videoer, og i 1985 kom den musikkvideoen som helt klart er Norges, for ikke å snakke om en av verdens største musikkvideo-suksesser gjennom tidene, nemlig "Take On Me" med A-ha.

 
80-tallet
70-tallet
60-tallet
50-tallet
X-ord
 
10 SISTE 40/40
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no