Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > Musikkmisjonen
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Musikkmisjonen
Onsdag 31. januar er det premiere for Lydverket på P3. Gamle lyttere av MusikkMisjonen kommer til å kjenne seg igjen. Godt.

Av Christian Finnskog

MusikkMisjonen står på trappen til forandring, i alle fall på overflaten.
Men først litt historie.

MusikkMisjonen hadde siden starten 2001 som ambisjon å bli norsk radios største og viktigste musikkmagasin. Gjennom nærmere 700 program, har MusikkMisjonen invitert sine lyttere på over 1000 reportasjer, ca 450 gjester i studio, og i underkant av 250 konserter.

Det overordnede målet har hele tiden ligget klart og tydelig i navnet; å misjonere om den beste, nye musikken, om det gjelder rock, pop, hardcore, hiphop, eller litt triste menn og kvinner med kassegitar. Sjanger er underordnet – stikkordet er heller refreng, beat, vokal, produksjon eller nyskapning. Kort sagt; er det bra, så er det bra.

De fleste av gjestene opp gjennom årene har vært norske, og det samme gjelder reportasjen ettersom en helt essensiell del av MusikkMisjonens oppdrag har vært å være en spydspiss på norsk musikk og dens utøvere.

De fleste av gjestene har vært norske, all den tid MusikkMisjonens hovedoppdrag har vært å være en spydspiss i forhold til norsk musikk og dens utøvere.

MusikkMisjonen har hatt direktesendinger fra blant annet Roskildefestivalen, Hultsfredfestivalen, Øya, Quart, By:Larm og Alarm. Fra distriktskontorer rundt om i Norge, og fra Gøteborg i Sverige. Redaksjonen har rapportert fra blant annet; South By South West, Eurosonic, CMJ og Popkomm, og selvfølgelig fra Spellemann, Alarm og By:Larm.

MusikkMisjonen startet sammen med musikksjef i P3 Håkon Moslet, P3Sessions i 2003. Siden det har det vært 24 direktesendte intimkonserter med blant andre Keane, Bertine Zetlitz, Satyricon, Kaizers Orchestra, BigBang, Magnet og Datarock. P3Sessions har dessuten blitt en riksdekkende turné de siste 2 årene, der et titusentalls mennesker har fått noe av det ypperste musikknorge har hatt å tilby – helt gratis.

Metallica, Yoko Ono, Chuck D, Oasis, The White Stripes, The Cramps, Martha Wainwright, Arctic Monkeys, Beck, The Game, U2, The Flaming Lips, Lemmy, Brian Wilson, Antony Hegarty, Lady Sovereign, Jonathan Richman, Slayer, Sigur Ros….. Listen er uendelig mye lenger på verdensartister som har én sak til felles: De har blitt intervjuet og presentert av MusikkMisjonens redaksjon, som frem til høsten 2006 ble ledet av den ubestridte kapteinen og programlederen: Kristin Winsents. Hun har nå flyttet seg tvers over korridoren, til MusikkMisjonens søsterprogram på TV; Lydverket.

Nå har vi kommet til midten av januar, og selv om MusikkMisjonens redaksjon ikke skal flytte på seg fysisk, bygges en aldri så liten usynlig bro over denne korridoren i fjerde etasje på Marienlyst – over til Lydverket. Sammen med TV-redaksjonen, har norges største musikkredaksjon tatt form, og fra og med premieren 31. januar, samles kreftene i det som blir Lydverket på radio og TV.

Gamle lyttere av MusikkMisjonen kommer, som skrevet innledningsvis, til å kjenne seg igjen. If it ain’t broke… osv. Fremdeles med de herligste reportasjene, de flotteste gjestene, og de sterkeste konsertene. Fremdeles med den beste nye musikken du ikke får høre andre steder. Det eneste helt nye, som vi kan røpe allerede nå, er programlederen: Mona B. Riise.

Lydverket på P3 - premiere onsdag 31. januar klokken 18.03Publisert 23.08.2004 16:01 - Oppdatert 10.01.2007 14:18


hvit pixel 1 x 1

petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
Are og Odin
Siste lydkutt fra Are og Odin:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Kyrre
kyrre
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no