Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > Musikkmisjonen
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Emmerhoff & The Melancholy Babies
"Det er blodig alvor så det holder. Jeg går over lik for å få dette til." -Gunnar Emmerhoff.

Bandet Emmerhoff & The Melancholy Babies opplevde å bli offer for en stor hype rundt By:Larm i Bergen i februar 2000. Men selv om alle selskapene viste sin interesse ble det aldri noen kontrakt på tross av at bandet samlet masse folk på konsertene sine, hadde låter på radio og fikk skryt i pressen. Nå prøver de seg igjen med ”Loose Box”. Men først spoler vi to år tilbake….

Februar 2000.

Det er kaldt og vått i gatene. Kebabtyggende delegater fra hele musikkbransjen går i retning Emmerhoff & The Melancholy Babies konserten. For alle trodde at bandet skulle bli det neste store i norsk musikk. Lokalpressen med Bergens Tidende i spissen hyllet bandet som banebrytende, men selv om plateselskapene var interessert ble det ikke noe kontrakt på Gunnar Emmerhoff og resten av bandet.

-Det ble en overdreven hype på oss rundt By:Larm i Bergen, og jeg snakket med masse folk fra diverse major-labels som jeg nok ikke ville brukt så mye tid på i dag. Jeg var ganske ung og naiv den gangen…

Einar Engelstad er musikkjournalist i Bergens Tidende og var en av de som hadde tro på Emmerhoff.

-Jeg må tilstå at jeg var en del av den hypen selv. Det er veldig vanskelig å si hvorfor det ikke ble noen kontrakt på dem, men jeg kan tenke meg et par grunner. For det første at konserten de hadde under By:Larm nok ikke var den ultimate Emmerhoff konserten. Dernest at de kanskje ikke hadde det rette publikummet som tente på den rette måten. Og samtidig er de såpass bestemte på hva de selv vil gjøre at plateselskapet kanskje har sett det som et problem at de ikke kunne vri bandet slik de ville.

Prøver igjen

Nå er Emmerhoff & The Melancholy Babies tilbake med platen "Loose-Box" som kommer i februar. Fremdeles uten stort selskap i ryggen.

-Jeg følte at det ble mye snakk frem og tilbake, men at absolutt ingenting skjedde. Men så lenge vi får gitt ut musikken vår på eget selskap, og selv får bestemme hvordan den høres ut, så er det glimrende. Men når det er sagt så hadde det selvsagt vært fint med en bra label å jobbe på, så det har vi håp om å få til ennå.

-Det blir en annen plate enn den forrige. Litt mørkere kanskje. Når det gjelder produksjon av antall låter så er vi nok blant de største sinkene i byen. Vi bruker veldig lang tid i øvingslokalet og i studio, så det blir ikke så mange låter, men det blir jævla bra…

Og Engelstad har fremdeles tro på at Emmerhoff kan bli et band å regne med her hjemme.

-Jeg tror nok at Emmerhoff sannsynligvis ved å være tålmodige kan komme seg frem. Man ser nå at det å få en deal med et stort selskap ikke er noe alfa omega lenger. Og de store selskapene har etter hvert lært seg at det kanskje er best å snappe opp tingene når man ser at dette allerede har skapt suksess på egenhånd.

Det står hvertfall ikke på innstillingen til Gunnar Emmerhoff.

-Det er blodig alvor så det holder. Dette er 150% og det betyr alt for meg. Jeg går over lik for å få dette til. Det gjør jeg.

Skrevet av Totto Mjelde, Musikkmisjonen.
Tilrettelagt for nett av Morten Skogly. . Foto av Bodil Haga &
Sandie C. Dougnac, hentet fra Emmershoffs nettsted.


Publisert 08.01.2002 17:44 - Oppdatert 14.01.2002 14:43


hvit pixel 1 x 1

petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
Are og Odin
Siste lydkutt fra Are og Odin:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Kyrre
kyrre
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no