Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > Musikkmisjonen
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Bergensbandet Ugress
Ugress har knapt holdt på i ett år som liveband, men nå løsner det for alvor for Gisle Martens Meyer og resten.

Det er bare ett ord som beskriver hvordan det er å spille i Ugress akkurat nå.

-Fint…

Fint er det også å se Ugress live. Forrige uke overbeviste de så mye med sitt suggerende liveshow at de ble kåret til årets Zoom-band i Bergen. Samme uke ble de månedens urørte band her på Petre. Legg til en del avisomtale og masse buzz på jungeltelegrafen, så er Ugress i den situasjonen at alt skjer på en gang. Litt flaks, men mest dyktighet.

-Det er vel dyktighet kombinert med flaks, men jeg nekter å tro at vi hadde fått oppmerksomhet hvis vi hadde vært dårlige eller bare et trendblaff. Men for min del er det litt pussig at alt skjer så fort. Jeg hadde regnet med at alt ville skje steg for steg. Litt oppmerksomhet her og litt der, og at alt ville balle på seg. Men nå har det gått veldig fort…

Erik Fossen er musikkjournalist i Bergens Tidende og var med å kåre Ugress som årets Zoom-band i Bergen.

-Ugress var dansbart og fengende, hadde tydeligvis hørt på det som finnes av god klubbmusikk, og skjønt at dette kan de gjøre like bra selv. Det står litt igjen på sangene, men de har teknikk og spilleglede som gjør det gøy å se på.

Oppmerksomheten har også vekket plateselskap både her hjemme og ute. Både store og små aktører har vist mer enn bare interesse. Uten at Gisle røper for mye.

-Det har ikke skjedd noe ennå bortsett fra interesse fra de store selskapene. Det er kult hvis det skjer noe, men foreløpig er det bare kult at de har vist interesse.

Erik Fossen er ikke overrasket over den kjappe responsen fra bransjen

-Jeg er ikke overrasket, for når det dukker opp slike ting i den sjangeren så kan de slå an over natten både hjemme og ute med den rette låten.

Og med Röyksopp og Ralph Myerz & The Jack Herren Band allerede langt ut av startgropene på sine internasjonale karriærer vil Ugress gjerne tråkke den samme elektroniske asfaltstien ut av Bergen sentrum.

-Det er kjempekult at det går så bra for dem. Det er en gulrot for oss å strekke oss etter at elektroniske artister kan signe så bra som de har gjort. Så målet er å prøve å kjøre samme veien som dem; få til et utrolig godt liveshow, noe som er en utfordring når det gjelder elektronisk musikk, og så få noen til å sponse oss med penger.

Starten på ferden har allerede gått. Så er det opp til deg og få med deg resten.

-Nå får vi en god mulighet til å vise oss frem både på Zoom i Oslo og By:Larm til våren. Der får vi vist oss frem for norsk bransje, og hvis vi gjør det bra på Zoom så får vi muligheten til å vise oss frem i Europa. Men det gjelder å ha is i magen selv om alt går veldig for nå.

Av Tor-Otto Mjelde
Tilrettelagt for nett av Ståle Gjerde, NRK Petre


Publisert 31.10.2001 12:14 - Oppdatert 01.03.2002 15:03


hvit pixel 1 x 1

petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
Are og Odin
Siste lydkutt fra Are og Odin:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Kyrre
kyrre
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no