God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 08.04.2001

Til Samos med guide

Samos
Samos
Norunn Wold er en trivelig dame fra Levanger, som har funnet sin greske øy, Samos, og hun vil gjerne være din hjelper og guide for at du kan få en fin ferie og bli kjent med lokalbefolkningen.

Publisert 06.04.2001 13:08. Oppdatert 02.05.2002 13:42.
Norunn har reist til de greske øyer hvert år siden 1984, og har etter hvert funnet sin øy, Samos som ligger i Egerhavet.
Samos er en av de grønne greske øyer, med frodig vegetasjon og høye fjell. Her dufter det av pinjetrær og all verdens urter. Her dyrkes sitrusfrukter og druer og her lages den berømte Samosvinen.
Pythagorin som er "Norunns by", var antikkens store sentrum og øyas hovedstad. Om sommeren er havnen full av seilbåter, men de lokale fiskerne har også sin rettmessige plass der og er med å skape det naturlige miljøet som en havn skal ha. Pythagorion er en liten by med ca. 1500 innbyggere. I de smale gatene blomstrer Hawairoser, Bogenvilla og Ibuscus og om våren dominerer valmuene.

Mange av gatene er bygget i trappetrinn. Byen er med i UNECOS verneplan, og det er ikke lov å bygge hus høyere enn tre etasjer. Og så sjøen da, ikke å forglemme, det klare asurblå Egerhavet som med sitt evige bølgesus vasker inn over de hvite strendene, klart, varmt og forlokkende.

Norunn reiser dit en til to ganger i året, så hun er blitt ganske godt kjent på øya. Hun har gått på greskkurs hjemme i Levanger og begynner å beherske språket. Hun har fått et reisestipend for å perfeksjonere sin daglig tale.
Hun ønsker nå å være din hjelper og guide for at du skal få en fin ferie og bli kjent med lokalbefolkningen. Norunn ser for seg for seg en voksen målgruppe som ønsker en veiledning under ferieturen. Som det å ta turer med lokalbussen, turer med lokalbåter til andre øyer, små fjellturer, severdigheter og det greske daglig livet.
Norunn gjør ikke dette for å tjene masse penger, men heller for å ha noe fornuftig å holde på med noen dager i ny og ned.
Nydelige strender


I år reiser hun for første gang den 20. mai fra Gardermoen med Ving i to uker.
Er det noen som har lyst til å bli kjent med henne, så ta kontakt på telefon: 74 08 29 15.
Eller skriv til Norunn Ø. Wold, Jamtveien 24, 7600 Levanger.
Oppgi gjerne e-post adressen om du har.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM HELLAS

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no